Ahh, unga män i tighta trikåer.

Visste ni, att om man tittar på en triathlontävling så får man många, många chanser att se vältränade unga män i inte mer än ett par väldigt tight badbyxor springa förbi. Även de som hade mer kläder än så på sig var ändå rent ögongodis för tightare kläder har jag aldrig sett på män. Om jag inte haft systerdottern med mig hade jag nog dregglat öppet. 
Jo just det, jag tittade och supportade sambon medans han tävlade. Jag har vaga minnen av att han sprang förbi någon gång [insert lipande smiley]. Nej skämt åsido, gud vad stolt jag var över honom. Killen består av muskler och senor nu för tiden. Han har så förbålt snygg kropp att jag blir lite till mig i trasorna bara av att tänka på det. 
Det finns helt enkelt massa ögongodis för dig att titta på under hela helgen Shva!

Urk

Ni vet man brukar säga att blöt hund luktar illa.

Nå blöt hund luktar som en sommaräng fylld med blommor i jämförelse med sambons blöta våtdräkt.

Det är lätt kräkvarning på den doften som sprider sig från badrummet idag.

I had a dream...

...imorse.

Vi var i simhallen i byn där jag växte upp (jo den var stor nog att ha en egen simhall) jag och mina gamla kompisar från grundskolan. Efter ett tag kommer killarna in också och en av dem säger åt oss att vi ska gå för killarna ska vara där. Jag tyckte inte om den killen då och jag gillar honom inte i drömmen. Så efter hans kommentar fräser jag i med :
"Vad ska du då titta på då (om tjejerna går). Ja just det, du vill ju titta på killar..." med förhoppning om att hans bögfobi ska kicka in. Tyvärr stirrar han bara tomt på mig, samt att mina två tjejkompisar också stirrar tomt på mig och liksom skakar lite på huvudet. Sårad blev jag i drömmen minsann, jag hade varit så stolt över att äntligen säga något elakt till honom och så har tjejerna mage att inte tycka det var roligt. Blesch. 

Senare övergick drömmen till en mycket, mycket härlig sexdröm. Jag gillade den bättre än fuldrömmen i simhallen! Rolig detalj var att under tiden som jag drömde ringde min väckarklocka flertalet gånger och varje gång tryckte jag på snooze och kunde sedan återgå till drömmen med bara några missade ord som resultat. Hur härligt som helst, jag hade blivit depp om jag inte fått slutföra den drömmen. Den var mycket, mycket het. 

Dumhuvve...

Om man hackar chilifrukt ska man vara jävligt noga med att tvätta händerna efteråt. Annars får man sitta med brännskadade fingrar resten av dagen. Bara så ni vet. Så ni inte testar det själv. Inte så att jag testat själv eller nått sånt. Nej så dum skulle jag inte vara.

Ynk, ynk, ajje, grååt!

Lax med pommesfrites och bearnaisesås, ops!

Det är fascinerande att titta på mina matvanor så fort jag blir ensam mer än en dag.
Det tycks mig som att jag är en trotsig tonåring och övervakaren är borta. När katten är borta osv...
Jag har redan spoilerat mina tämligen noggranna mattider samt nyttigheten på maten. Med tanke på att jag med berått mod skiter i träningen idag samt att helgen är inkommande med allt vad det innebär med godis så lär ju all vårens träning snart vara bortkastad.
Det är den där sambon alltså, som hela tiden tränar och äter nyttigt och så tränar han lite till och mitt emellan träningen tränar han lite till, för att det är skoj. Jag vill ju inte vara sämre jag heller, med resultatet att det går käpprätt åt helvete när alla rutiner i och med hans hemkomst från jobbet försvinner. 
Jag kanske gör det bättre imorgon. Eller så njuter jag av att vara en trotsig tonåring hela helgen. 
FF-fest någon?

Paprika

Lördagskvällen spenderade jag i ett seriöst hemmabioprojekt (projektor, duk, massa fina högtalare, mörkläggningsgardin, you name it) tittandes på Paprika - en anime thriller.
Älskar den här musiken men filmen skrämde mig fan. Kanske svårt att tro på för någon som aldrig sett anime men det är inte som våra västerländska tecknade filmer. Det är mer spelfilm fast med ritade karaktärer.
Paprika är en förvirrande, komplett surrealistisk film som handlar om människors drömmar. Det må säkert vara så att det finns en djupare mening men den gick förlorad i mina försök att hänga med i handlingen samtidigt som jag gömde mig under filten. Dockor, jag säger bara det, dockor (3:53)! Trots det rekommenderar jag den

Yum yum!

Sambon har just gjort vaniljpannacotta med hallonsås åt.
Sug på den ni!

Saker man kan göra när sambon jobbar halvdag...

Göra ett seriöst försök att förföra nämnda sambo.
Lyckas.
Dra iväg med sambon till den säng som katterna inte har ockuperat.
Fortsätta förföringsförsöket.
Värja sig för Hankatten som utan pardon ska gosa med matte oavsett vad hon kan tänkas hålla på med. 
Knuffa bort Hankatten igen.
Schasa iväg Hankatten.
Ge upp, skratta och åk sedan till Duka för att göra slut på ett presentkort.

Meh

Jag visste när jag åkte i fredags att jag skulle få mer att plugga idag. 
Dels förra veckans test, måndages uppgifter och tisdagens uppgifter.
Så varför denna "Åh nej jag orkar inte"-känsla?

...

Åh ops, där spillde jag te över mitt tangentbord.

Lästips: Bone

The series centers around the Bone Family, white, bald cartoon caricatures with big noses who seldom wear much clothing. In the opening pages the three Bone cousins—avaricious Phoncible P. "Phoney" Bone, goofy cigar-smoking Smiley Bone, and everyman character Fone Bone—are run out of their hometown of Boneville after Phoney decides to run for mayorwith disastrous results. After crossing a desert and ending up in the mysterious Valley, the cousins are separated by a sea of locusts, and must individually make their way across the fantasy landscape pursued by rat creatures. They joyously reunite at a local village called Barrelhaven, where they are taken in by a mysterious girl named Thorn and her even more enigmatic grandmother.

Det här är en serie jag läste som liten tjej i min "rensa biblioteket"-period. Då hade dom så klart bara typ 3 böcker men jag läste dom om och om igen. Nu i helgen fick jag chansen att slutföra serien på 9 serieböcker. Jag är barnsligt förtjust i den. Tecknarstilen, humorn, spänningen (var lite skrämmande när jag var yngre) och historien håller mig fast. Läs den, älska den.

My motto!

Jag måste erkänna att jag känner mig lite folkskygg till och från. Så igår när det var dags att träffa inte en eller två nya människor utan fem nya var jag faktiskt lite nervös. Jag har för vana att bli tyst och tillknäppt när nya människor tillförs mitt liv. Mycket av det här beror på komplex för mitt utseende. Jag är så förbålt säker på att folk kommer döma mig efter utseendet. Tack 9 år i grundskolehelvetet. Min gamla roll från då ligger kvar som ett fängelse runt min personlighet men jag lyckades faktiskt säga till mig själv på skarpen igår. 
-Dom här människorna känner inte dig.
Och plötsligt klarnade det. Jag behöver inte vara den tysta, blyga tjockisen från förr. Jag kan, gud bevars, låta dom bilda sig en egen uppfattning om vem jag är. Och jag, jag är faktiskt jävligt trevlig, rolig, söt och charmerande. Ehum, okej nu får jag tvinga mig själv att låta det där stå kvar. Radera inte....
Vet ni vad. Jag hade en grymt trevlig kväll med människor som inte såg ut att vare sig döma mig eller skratta åt mina kommentarer. Eller vänta, dom skrattade ju. Med mig. 

Jag tänker inte be om ursäkt för att jag finns. För att jag har ett liv. Eller för hur jag ser ut. So there, mitt motto. 
Är det nu ändå nån som vill döma utifrån gamla roller så behöver jag inte bry mig. Dom kan omöjligt vara värd min uppmärksamhet.

En till sak, vilka intressanta människor! Jag tror bestämt jag ska sno med dom hem så jag har andra än gifta par och småbarnsföräldrar att umgås med.

Bai bai!

Ni får ha det så jäkla skoj under helgen!
Jag kommer befinna mig i Stockholm och leva livet!
Tjohej!

Språk, språk.

Är lite småsugen på att plugga Latin i höst. Eller kanske Ryska. Säg att jag är galen.

Jag kan inte riktigt se någon praktiskt användning för latin, mer än att jag vill kunna skryta vid ett väl utvalt tillfälle. Samt kanske få kunskaper att använda i sällskapsspel för att vinna. Det fanns distanskurser, men på 50-75% vilket innebär bra mycket mer arbete än på tyskan som jag tycker redan nu tar mycket av min tid.

Ryska är ett annorlunda språk, jag har så länge jag kan minnas varit intresserad av att kunna det och om jag i sexan kunnat hade jag valt det istället för tyska. Jag känner att det finns viss praktiskt betydelse av att kunna ryska men frågan är om jag kommer lära mig mycket nog för att vara till användning.

Ett tredje alternativ är att jag fortsätter på tyskan. Praktiskt användning, skoj och ett behov av att fortsätta för att kunna använda det. Men vill jag?


Update:
Ser på ett avsnitt av CSI NY och familjen som är drabbad i det avsnittet är döva. Vilket drog upp min gamla önskan om att lära mig teckenspråk. I gymnasiet gick jag en kurs i teckenspråk, mycket intressant och lika mycket bortglömt nu. Jag kan alfabetet hjälpligt men det är inte som att man bokstaverar varje ord i teckenspråket så jag kommer inte längre än att bokstavera mitt namn. Jo jag kan säga kanindjävel, eller om det är djävla kanin jag säger, och hund. Bra jobbat jag. 

Eurovision semi 2009

Ja jag tittar...så håna mig då!
Jag skippade till och med en inplanerad raid i WoW för det. Fast det vågade jag inte säga till dom så jag ljög lite om vad jag skulle göra.

Montenegro:
Om man kommer från Montenegro, då är man en...? Monteneger? Montenegran? Utlänning.
Arslevickande dansare. Dålig sångerska.

Tjeckien:
Holy clap...
Det sammanfattar hela uppträdandet. Något slags superhjältekomplex kombinerat med dålig sångröst. Nå, roligt var det i alla fall. Det kanske är ironi... 
Fan efter tre genomlyssningar inser jag att det här kommer bli den låten jag kommer ihåg tydligast, haha!

Belgien:
Elvis copy cat. Nej inte mycket att säga, halvdan. Han saknar scennrvaro.

Vitrysland:
Min syster med sambo har otroligt roligt åt hans vita kostym och vita hår. Själv tycker jag det var rätt effektfullt tillsammans med hans ljusa ögon. Låten är den bästa hittills. Inte bra men okej. 

Sverige:
Var det bara jag som tyckte hennes uppträdande var något bättre i Sverige? Eller har jag blivit så van vid studioinspelningen att jag förväntar mig för mycket?

Armenia:
Jag tycker faktiskt låten är ganska medryckande och skojig. Scenkläderna tillsammans med deras intensiva blick var lite skrämmande och stämde inte så väl med deras låt som jag i alla fall uppfattar har ett upplyftande och glädjande budskap.

Andorra:
Det är som ett gäng glada pop-tjejer i Sverige satt ihop en grupp och sjunger några låtar dom skrivit själv. Glatt men amatörmässigt. En av tjejerna bär mamelucker.

Schweiz:
Ehm ehm...min fokus börjar brista nu. Jag tror den var tråkig. Borde ha varit det eftersom jag inte lyssnade så noga.

Turkiet:
Jag försöker instinktivt hata hennes kropp, ni vet den vanliga kvinnliga avundsjukan, men jag klarar det inte. Min egna förrädiska kropp bara envisas med att hon är vacker och åtrår hennes kropp. Hennes scenkläder var bättre i "Inför ESC" jeans och vit top. Dom här arabiska haremskläderna tilltalar mig inte så mycket. Låten, ehm. Artisten skötte sin uppgift och höll min uppmärksamhet på hennes kropp så jag gillar nog låten per automatik.

Israel:
Dom skickade en kvinnlig duo. En israel. En palestin. Min mun gapar än.
Hur politiskt korrekt det än må vara så var ju låten tråkig som f-n.

Bulgarien:
Nej vad är det jag hör. En till operasångare. 
Åh det är lugnt, dom suger.

Island:
Hon kan ju sjunga! Snyggt. Trevligt. 

Makedonien:
Ja, det här låter ju lite lovande. Pudeln får klart godkänt.

Rumänien:
Pop pop pop. Med nymfer i gröna baddräkter.

Finland:
Pop, rock. Läckra dansare med eld, dreggel. Bra låt. Killen behövdes inte, han tillförde inget.

(Jag har tappat intresset för tv-programmet nu och chattar intensivt med en kompis om WoW.)

Portugal:
Den är väl söt. Ja söt får det bli..

Malta:
Hon sjunger fint. Ballad. Hon ser ut som en rundare version av huvudsångerskan från Andorra.

Bosnien&Hercegovina:
Jag får Bellman-känningar av det här. Och det var innan jag tittade upp på deras scenkläder!


Jag har haft mer utbyte av att wipe om och om igen på Mimiron. Vilket vi spenderade söndagskvällen på. Sorgligt nog sög jag babianrumpa och dog alltför många gånger. Fick till och med förvarning om att dom ville byta ut mig. Det sved till. Sen fokuserade jag och slutade misslyckas. Då var det någon annan som fick stå för misslyckandet. Då gav jag upp, drack te med sambon och åt utmärkt gott bröd. Hembakat fyllt med frön, nötter och torkad frukt. Kan lätt vara det godaste bröd jag ätit. Ska försöka lägga ut receptet någon dag. Jag är fullt medveten om att ingen fattar mina WoW-referenser. Men efter att ha varit riktigt svensson-töntig är det bäst jag stannar uppe hela natten och odlar mitt beroende.

Oh pausunderhållningen var underbar!

Okej, resultate. Spoiler.

Turkiet
Sverige
Israel
Portugal
Malta
Finland
Bosnien&Hercegovina
Rumänien
Armenien
Island

Bra jobbat folket i Europa.

Fan för att vara fertil

Jag börjar långsamt hata min mens. 
Och mer specifikt min förbannat korta cykel.
3 veckors frihet får jag, mitt humör strålar, träningen känns motiverande, jag är ordningssam, jag vill både laga mat och äta och en mängd andra fördelar.
Men minst en vecka per månad mår jag skit. Ingenting verkar kul, kroppen är slö, humöret avskyvärt, jag har ingen riktig matlust om man bortser från choklad, chips, ostkrokar, choklad, jordnötsringar, läsk, choklad, kakor, strips, kebabsås, choklad och sambons huvud serverad på fat.
Medans jag gick på p-piller var det här mer utdraget över hela månaden, jag mådde alltså skit hela tiden och fattade inget bättre. 

Nej fan säger jag för att vara fertil. Blir man utan mens och hormonskit om man steriliserar sig?

Jag tänker att ord är överflödiga...


Så lägligt...

...att det vart både blåst, regn och hagel när jag kände för att inte träna.

Ops...

"Fatta inte beslut på fastande hjärna." stod det på affischerna utanför Hemköp. 
Det var visst exakt vad jag gjorde för nu sitter jag och mumsar både chips, dip och läsk.
Ops. Så kan det gå när hjärnan är både fastande och ledsen.
Ska sätta igång med bok nummer 2 i serien om draken Temeraire, Jadetronen nu, ser fram emot det!

Hankattens specialitet

Hankattes specialitet är att krafsa på dörrar. Och väggar. Badkar. Dörrar. Blomkrukor. Väggar. Soffan.
Den enda saken jag vill att han ska krafsa på är den enda sak han inte krafsar på.

Jag tänker som så att om jag låter porten stå öppen kan han krafsa på våran dörr när han vill in. Flertalet gånger har jag gått ut för att hämta honom bara för att upptäcka honom alldeles utanför dörren, rastlöst väntandes på att få komma in. Men att krafsa för att få uppmärksamhet nej se det går inte. Trots att han kan krafsa som en galning på samma dörr för att komma ut.

Hm, om det är Hankattens specialitet så måste jag nog säga att Honkatten är världsmästare på krafsning. Hon krafsar på allt man kan krafsa på, och lite till. Och hon gör det med en mycket frånvarande blick som låter meddela att medvetandet är på semester, katten går på automatik. Sen sitter hon där i badkaret och krafsar frenetiskt på väggarna. Eller inne i ett hörn av väggen så tapeten rycker. Eller varför inte på vitrinskåpet, på glasdörrarna. Helt utan logik eller mål. Hemma hos mamma brukar hon ta ett enormt skutt ner i tvättunnan för att sen sitta och krafsa på dens väggar. 

Men jag älskar dom. Japp japp.

Gnällinlägget

Så himla frustrerande. Sitter i sängen, benen uppdragna och med datorn lutad mot knäna så att ögonen befinner sig 25 cm från skärmen och har fortfarande lite ofokus på texten - dumma synfel!
Är både för snål och för ytlig för att vilja skaffa glasögon så jag kör på linser. Men nu är dom ur och jag skulle se min egen hand suddigt om jag sträckte ut den framför mig.

Törstig också. Den där übergoda jordnötssåsen var ganska salt.

Torr om händerna, speciellt mellan fingrarna.

Ryggen också, skuldrorna är som sandpapper. Varför liksom.

För att inte tala om den träsmaken jag har i baken då jag måste sitta spänd för att kunna hålla datorn så nära ansiktet som möjligt!

Dessutom måste jag in till stan imorgon för att köpa två födelsedagspresenter! Egentligen skulle jag ha köpt massa grejer på Apoteket men jag känner att jag inte orkar göra av med mer pengar just nu (inte efter att ha köpt träningskor för 1400:-, mer om det sen) och dessutom ska jag till Stockholm nästa helg och det går åt pengar då också. Ge mig pengar!

Har till och med träsmak i hälarna!

Och ännu mer törstig, kommer få lov att göra något åt det innan jag somnar.

Dessutom innehåller fredagen en heldag med trädgårdsarbete. Jag avskyr trädgårdsarbete. Avskyr.

Lördagen innehåller barnkalas. Massa fika är visserligen inte fel men känner jag min familj rätt så kommer vi bli där hela dagen och så är ännu igen 50% av helgen försvunnen.

Vafan, varför har jag en finne på bröstet! There's no end to the catastrophes!

Nu, vatten!

Diskfantasi

Medans jag stod och diskade sprang mina tankar huller om buller som vanligt och av någon anledning fastnade jag för min favoritfantasi - "När jag blir världshärskare".
Idag liknade min maktform mer en maffia än diktatorskap.
Planerade hur jag skulle styra mitt gäng med järnhand och döda alla som stod i min väg (vaddå, planerar inte ni också mord när ni diskar?) när det slog mig att hårdast skulle dom som skadar djur drabbas. Vips var mitt maffiagäng veganer som torterade och dödade alla som gjort ett djur illa.

Sen kom sambon och skrämde slag på mig genom att smyga fram och hårdhänt gripa tag i mig (läs gå vanligt fram och krama mig bakifrån).

Men jag känner att det är nära nu, världsherraväldet närmar sig, muahahaha!


Dröm

I natt drömde jag att jag hade tyskaprov och sög så inni helvete. Usch. Jag tror inte det behövs nån drömtydning för att fatta att det är min egen oro över mina tyskakunskaper som spökar.

Dessutom överväger jag att plugga vidare på tyskan i höst. Fast det vore ju bättre att skaffa ett jobb. Men det är riktigt roligt att lära sig något! Fast jag kanske inte klarar av nästa kurs. Tänk om jag lärt mig för lite nu under våren, tänk om jag varit för lat på att plugga glosor (vilket drömmens prov handlade om) och jag inte klarar av nästa steg. Bla bla bla. 

Beslutsångest

Varje gång jag ska till och ta ett beslut så får jag alltid en släng av ångest. Oavsett beslut så drabbas jag av varierande grad av ångest.
Det är som om jag inte litar på mitt eget omdöme. Någonstans har det hänt något med min tro på mig själv som gör att jag bedömer mig som olämplig att fatta beslut.
Jag tror att det handlar mycket om att jag är en person som känner väldigt mycket. Alla mina känslor trängs för det mesta alldeles under ytan hos mig och det gör det svårt att ta beslut baserat på logik eller förnuft.
Jag har också en del olösta problem som ligger min personlighet i fatet när jag ska göra saker. Alla mina rädslor som jag har påverkar mig på så sätt att jag har svårt att avgöra huruvida jag bara är rädd eller om det finns en bra anledning till att jag tvekar om en handling. 
Och okej, jag kan acceptera det när det gäller saker som att "Ska jag åka till Tyskland och träffa en person jag bara chattat med eller kan det var farligt." Här är det reellt, det kan vara farligt. Men när jag börjar tveka huruvida jag ska gå ut på restaurang förstår jag ju att jag låter mig påverkas för mycket av mina rädslor.
Poängen jag försöker få fram är att jag ibland inte kan avgöra varför jag inte vill göra en viss sak. 
Vi tar ett enkelt exempel. Träning. Vissa dagar är man tröttare än andra, eller håller på att bli förkyld eller kanske har ett jobb som måste göras klart. I mina ögon giltiga anledningar till att stanna hemma från träningen. Men ibland är man bara lat och örk int gå till träningen. Jag har ibland tagit fel och stannat hemma för lathet men också tvärtom, gått och tränat men insett under träningspasset att jag faktiskt inte mådde så bra att jag borde vara där. Just det här är något jag har lärt mig se skillnad på, men det tog mig många år av träning att komma fram till det. Det är även en stor ovanlighet att jag kan särskilja på det. Idag tvekar jag inte längre, en framgång, woho!
Men andra saker, stora livsomvälvande saker eller små triviala saker, dom är inte lika lätta för mig. Varje val jag ställs inför ger mig en mängd tvivel och frågeställningar. Problemet är att jag inte kan sortera upp frågeställningarna som reella eller påhittade av min allt för livliga fantasi. 

Pump, pump, pump!

Tänkte bara påminna er om att jag älskar att träna! Body Pump idag igen, muskler som svider och värker, en instruktör som peppar på en personligen. Ja, träningslivet är underbart!

Kanotisten som försvann

Det var en dag för några veckor sen, jag kände mig instängd och deppad så jag cyklade till affären, köpte en daimstrut och tog med mig den till åkanten för att njuta och tänka i ensamhet. 
Jag hinner inte mer än öppna glassen och börja dissa mitt liv (det var i min deppfas) då plötsligt, med tjutande sirener, Räddningstjänsten dyker upp, komplett med släp med kanot och dykare i grodkostym. Chockad och  nyss uppväckt från min egna lilla värld höjer jag blicken från glassen och upptäcker en övergiven, uppochnervänd kanot i vattnet inte alls långt ifrån mig. Gah! 
Tänk er, jag sitter där på bänken och äter en stor daimstrut i vårsolen medans Räddningstjänst, ambulans och polis svärmar runt och försöker få klarhet i vad som hänt. Jag kände mig skyldig för varje slick.

Till sist dök kanotisten upp, han hade trillat ur och gått hem för torra kläder.

Morgonhumör

Ahh imorse hade jag en kanon start på dagen!
Till skillnad från föregående morgonhumörs-inlägget så vaknade jag före klockan, inget grus i ögonen, noll dreggel och med lagom kroppstemperatur. Låg och myste med båda katterna ett tag innan jag gick upp. Vilken skillnad! Kan inte varje dag få börja så?

Trots det var natten väldigt förvirrad. Satt envist kvar och tittade på tv till sent på kvällen, somnade så småningom så klart, helt omöjligt att hålla ögonen öppna. Sov sittandes (hade tack och lov ställt bort MacBooken) och vaknade till runt 3. Kan ha varit 5 också, här går minnet verkligen isär. Lyckades ta mig upp ur soffan, borsta tänderna och ta ur linserna, har bara vaga minnen av att jag gjorde det dock, kan ha varit en dröm. Ställde sedan klockan på 9 efter mycket förvirrande uträkningar om hur länge jag skulle få sova. Att jag vaknade till vid 5 kan också ha berott på att Hankatten försökte ha sönder våran soffan igen och jag skällde ut honom. Somnade medans jag föll tillbaka mot kudden.

Katterna!

Katterna har en femomenal förmåga att känna på sig när det regnar. Om jag inte sett regnet med egna ögon är det bara att ta en titt på hur mycket dom sover. Idag har dom knappt rört sig alls, inte ens när jag hällde upp torrpluttar åt dom till lunch. Snark snark hördes från sovrummet så jag fick äta min lunch ensam.

Utomhusprojektet med Hankatten går bra faktiskt. Är nervös så klart men lyckas för det mesta lita på att han klarar sig. Inte ute mer än några timmar i sträck och verkar hålla sig omkring våran gård väldigt mycket med tanke på att han nästan alltid dyker upp när jag går ut och ropar på honom. En sen kväll kom han hem utan halsbandet och med en mängd nya sår, ett som faktiskt var riktigt stort. Tumnagelsstort. Än så länge verkar det läka ihop av sig själv, känner mig ganska lugn med tanke på katters goda läkekött.

Honkatten har uppvisat besvikna drag när hon inte har fått gått ut så efter ett tag gav jag upp där också. Köpte ett till halsband åt henne och öppnade dörren. Första besöket lös utomhus varade föga förvånande i ca 1 minut men efter det har hon blivit tuffare och senast hon var ute en kväll höll jag på att inte få tag i henne. Till slut kom hon rantande, från parkeringen! Jag höll faktiskt på att inte känna igen henne för det var så mörkt ute att hon såg ut att vara en svart katt. Lite pinsamt då jag skryter med att alltid kunna känna igen mina katter oavsett situation.

Annars äter dom och sover mest. Som vanligt alltså.

Minnesbrist

Genom dagen så kommer jag på små tankar eller händelser som jag anser skulle passa bra på min blogg. Sekunden efter är dom borta och jag finner mig själv mållös när jag väl kommer till datorn. Alternativt är det ett ämne jag skulle vilja vidareutveckla och därför skjuter upp eftersom det skulle kräva arbete att skriva det. Egentligen borde jag i såna ögonblick skriva det lilla jag har tänkt ut och lämna vidareutvecklingen där hän. Hellre posta tanken än lämna den förträngd och förtvinad i mitt dammiga mushål jag kallar hjärnan.

Vårväder

Det var så länge sedan jag hörde åska så när jag idag hörde det rumla över himlen trodde jag att det var ett jetplan som förflugit sig. Sen insåg jag så klart att det faktiskt var en mycket lågmäld, muttrande åska komplett med flashig blixt över himlen som regnmolnen gjort så mörk att blixten syntes.

Saxat från tjuvlyssnat.se

Kantzowska gymnasiet, Hallstahammar

Lunchen lider mot sitt slut och matsalen har nästan helt tömts på folk. Två tjejer ~18, sitter och pratar om sex.
Tjej 1: Ja, jag har fyra-fem dildos hemma, men de är så stora så det är typ bara hunden som har använt dem…


Good Morning

Det är få saker som kan få mig så grinig som att vakna på morgonen. Jag kan bli ett riktigt monster om jag vaknar det minsta på fel sida.
Dreggel på kudden, grus i ögonen, stel i kroppen, ont i hälen så jag inte kan stödja på den, varmt och klibbigt under täcket, sovit för länge, sambon redan uppe, hemsk dröm, låg syrehalt i sovrummet, luktar svett... Ja, anledningarna är många och oftast drabbas jag av dom samtidigt. Botemedlet är alltid en dusch. Efter det är jag pigg och glad igen!Fun for the bored

Ledig tjänst: Anställning som Mor. 
Mor har en central roll i Familjens ledning.

Du får ansvar för följande områden: 
- Organisation och Ledning
- Transport 
- Inköp 
- Vård och Omsorg 
- Verkstadstjänster 
- Andra förekommande uppgifter 

Lön: 0 kronor 
Semester: Anställningen kräver att man är tillgänglig året om. Eventuell korttidsfrånvaro måste avtalas långt i förväg. Eventuella tilläggsjobb kan avtalas, om det förbättrar ekonomin i Familjen och inte kommer i konflikt med övriga uppgifter som Mor. 
Avgörande krav: Honkön. 
Önskvärt: Egen förmögenhet. Tillgång till semesterställe som kan passa för Familjen. 

Kvalifikationer:
1. Körkort. Du ska kunna köra eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik, medan du lyssnar till spädbarnet (eller maken) som gallskriker i baksätet samtidigt som de äldre barnen bråkar högljutt. Du bör kunna koncentrera dig på att köra medan du sjunger "Imse Vimse Spindel" och du måste veta var alla offentliga toaletter finns. Du bör ha erfarenhet av att vänta utanför stallar, ishockeyrinkar, klubblokaler och diskotek sena kvällar.
2. Inköpschef. Du ska göra inköp och planera menyer för envars aptit iminst 18 år framöver samt för makes smak i evighet. Det krävs produktion av egen mjölk till nyfödda, och det krävs ofta att det skall göras middag till många personer. 
3. Administratör. Du blir direkt ansvarig för ekonomisk långsiktsplanering, budget och ekonomisk uppföljning, budgetkontroll, fakturakontroll, klagomål och förhandlingar. Hantering av festarrangemang och inköp till samtliga födelsedagar (inkl. egen) och jubiléer,skolavslutningar, begravningar o. dyl. 
4. Vård och omsorg. Du ska kunna fungera utan sömn upp till sex dygn, samtidigt som annat arbete skall utföras som vanligt. Du måste vara duktig att vårda patienter tidiga morgnar och sena kvällar. Färdighet i fläckborttagning ses som extra merit i denna kategori. 
5. Småbarnspedagog. Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puh och Smurfarna samt ha kännedom om allt som är skrivet om dinosaurier, hästar och ABBA. Färdighet i att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är ett krav. 
6. Skräddare. Du ska kunna designa och sy kanindräkter och fantomdräkter till speciella tillfällen samt givetvis kunna sy i knappar, fålla, laga och stryka och pressa. 
7. Frisör. Du ska kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi från hår och klippa en rak pannlugg medan du får en ström av glåpord. Kännedom om flätning, hårfärgning och herrfrisering ses som en merit. 
8. Cykelreparatör. Du måste vara förtrolig med alla aspekter av underhåll av cyklar, inkluderat montering och demontering av stödhjul. Du ska också kunna laga cykelslangar på en campingplats. Godkänd kurs i första hjälpen är obligatoriskt. 
9. Veterinärassistent. Du ska kunna vakta och uppfostra ett varierat urval av husdjur (efter att ägarna har tröttnat på dom). Ofta förekommande utfodringar och rengöringar av burar ingår i de dagliga arbetsuppgifterna. Du måste vara duktig i att hantera djurrelaterade grannkonflikter och tidvis utföra begravningar. 
10. Målare och Interiörarkitekt. Du bör vara van vid att ta bort klibbiga saker och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket medan du gör middag. 
11. Växeltelefonist. Du ska kunna hålla en diskussion i gång i telefonen medan ett barn klamrar sig fast i ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk med en träslev. Du ska kunna utfodra tonåringar som mest pratar i telefonen med näringsrik mat så att de undviker total utmattning. 
12. Trädgårdsmästare. Du bör kunna starta gräsklipparen, hantera trädgårdsredskap och hålla krukväxterna vid liv. Du ska kunna numret till giftinformationen, och du ska hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering, beskäring av buskar, förkultivering och kapning av träd. Du måste veta var varenda död mus ligger begravd. 
13. Underhållningschef. Du ska kunna koordinera diverse sportarrangemang via telefon och ha en personlig kontakt med lärare och aktivitetsledare. Du kommer att bli uppmanad att träna lagspel i alla sorters väder, och uppmuntrad att gå in i häftiga diskussioner med motståndare. Inköp och underhåll av utrustning krävs. 

Sökanden måste också kunna arrangera fester, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner. Du får självklart ansvar för julfirandet. 

Ring om du är intresserad!

Fun for the bored

ATTORNEY: The youngest son, the twenty-year-old, how old is he?
WITNESS: He's twenty, much like your IQ.

ATTORNEY: So the date of conception (of the baby) was August 8th?
WITNESS: Yes.
ATTORNEY: And what were you doing at that time?
WITNESS: Getting laid

ATTORNEY: She had three children, right? 
WITNESS: Yes.
ATTORNEY: How many were boys?
WITNESS: None.
ATTORNEY: Were there any girls?
WITNESS: Your Honor, I think I need a different attorney. Can I get a new attorney? 

ATTORNEY: How was your first marriage terminated?
WITNESS: By death.
ATTORNEY: And by whose death was it terminated?
WITNESS: Take a guess. 

ATTORNEY: Doctor, how many of your autopsies have you performed on dead people?
WITNESS: All of them. The live ones put up too much of a fight. 

ATTORNEY: Do you recall the time that you examined the body?
WITNESS: The autopsy started around 8:30 p.m.
ATTORNEY: And Mr. Denton was dead at the time?
WITNESS: If not, he was by the time I finished. 

ATTORNEY: Doctor, before you performed the autopsy, did you check for a pulse?
WITNESS: No.
ATTORNEY: Did you check for blood pressure?
WITNESS: No.
ATTORNEY: Did you check for breathing?
WITNESS: No.
ATTORNEY: So, then it is possible that the patient was alive when you began the autopsy?
WITNESS: No .
ATTORNEY: How can you be so sure, Doctor?
WITNESS: Because his brain was sitting on my desk in a jar.
ATTORNEY: I see, but could the patient have still been alive, nevertheless?
WITNESS: Yes, it is possible that he could have been alive and practicing Law.


RSS 2.0