Good birdie!


Dröm

Av någon okänd anledning var jag i Stockholm, bodde på hotell som skolstyrelsen betalade. Det var dagen för avresa och jag höll på att packa ihop när rummets nästa gäst dyker upp lite för tidigt. Tom Cruise. Va sjutton gör han i mina drömmar, jag är inte ens särskilt förtjust i honom!? Han var i alla fall så snygg som man tänker sig att en skådespelare är på röda mattan och jag betedde mig lite grann som en starstruck fjortis. Fnittrade och kommenterade hur snygg han var. Jag undrar om det var mitt undermedvetna som försökte få det till en sexdröm. Misslyckades tyvärr.
Insåg att jag inte hade nån tågbiljett bokad vilket gjorde mig mer än lovligt stressad så tjejen i hotellreceptionen lovade mig att det gick ett tåg halv 9 på kvällen. Jag behövde bara fördriva lite tid på stan. Ute på stan var det marknad, men inte av den vanliga sorten. Nej i mina drömmar är det så klart sexmarknad. Men även där misslyckades mitt undermedvetna med att göra det till en sexdröm för alla "knallarna" höll på att packa ihop.
Så jag gick hem till ett par jag är kompis med, och eftersom dom bor i Göteborg befann jag mig plötsligt där. Skrattade och hade jätteskoj, och bestämde mig visst för att sova över där.
På morgonen efter skulle jag packa ihop. Osmidigt nog skulle jag packa mängder med kläder i en stor säck. Den blev knökfull. Och dessutom var Honkatten där, hon skulle också med i sin kattbur. Så jag skulle alltså åka både tunnelbana och tåg med stor säck kläder och en kattbur med tung katt i. Jag hade så mycket ångest över det där i drömmen! Tack och lov kom jag aldrig iväg för drömmen slutade innan. Alldeles innan den tog slut försökte mitt undermedvetna återigen göra det till en sexdröm genom att mannen i paret började tafsa på mig. Det hade kunnat leda till något om inte hans gravida fru varit i rummet brevid och vi hade sällskap av hans två systrar...

Så. Sammanfattning. I need to get laid!

Crazy Cat Ladys Örtkyckling

1. Skicka sambon till affären i jakt på kyckling. Hota med spö om han kommer hem med något annat än bröstfilé.

2. Förfasas över det hemska priset, 200kr/kg.

3. Applådera sambon som köper närpoducerat, ekologiskt trots det hemska priset.

4. Öppna förpackning och stålsätt dig för vad som komma skall.

5. Rensa bort skinn och annat äckel samtidigt som du förbannar dagen du bestämde dig för att äta kött igen.

6. Förbanna några gånger extra.

7. Lägg smör i botten, salta och krydda med vitpeppar. Lägg i kycklingbitarna/strimlorna/filéerna och salta och peppra ovanpå. Smaksätt med mängder av persilja och rosmarin, helst färsk. Häll på lite vatten så det täcker botten.

8. Stoppa i ugnen, 200 grader, 20 minuter eller nått (jag höll verkligen inte koll på tiden). Se till så att kycklingen är färdig genom att skära i den tjockaste delen. Det ska vara vit. Rosa är BAAAAD i fråga om kyckling.

9. Häll på grädde alldeles i slutet. Då hinner grädden kokas in och såsen blir himmelsk.

10. Ät tillsammans med ris. Salta lite i efterhand och skyll på att sambon glömde salta riset. Enjoy!

11. Smyg ut i köket och ninja lite av sambons matlåda för det var så jävla gott.

12. Slicka av tallriken.

Skriv ner dina tankar om Tyskland

Första uppgiften för andra veckan in i tyska-kursen.
Så jag har några förslag....

Det är ett land bland hundratals andra länder. Land som land.

...tänker jag inte skriva.

Gaskammare.

...tänker jag inte skriva.

Feta, öldrickande, korvätandes människor.

...tänker jag inte skriva.

Tysk hårdporr.

...tänker jag inte skriva.


Lordi - Blood Red Sandman


Eimear Quinn - The Voice


Secret Garden - Nocturne


Robin Williams

Del 1
 

Del 2


Satan i gatan så jag skrattade åt del 2!
För det är exakt så! Så jävla klockrent!

Toastraff

Det här är mitt straff för att jag matade Honkatten försent...


Måste ju vara en måndag...

Först har du problem med att komma upp ur sängen...


Du är stel i nacken.


Du tvättar håret men får ingen ordning på det.


Det känns som om du hade baksmälla, fastän du inte drack en enda droppe igår kväll.


Din nya diet verkar inte fungera.


Du sträckte dig när du försökte träna.


Din nya hatt såg mycket bättre ut i affären.


Du tappar bort saker.


Din boss gick hårt åt dig på jobbet


Det ösregnar på lunchen...


...och din mat vill inte stanna nere.


Det känns som om du sitter fast i livet


Objudna gäster dyker upp vid middagstid.


Dessutom känns det som du håller på att bli riktigt sjuk


För att inte tala om när du inte kan sova på natten och tycker dig höra ljud nere i källaren...

Plugg

Fullt upptagen med att plugga.
Spelar in min röst när jag säger de tyska orden min lärare har gett oss i uppgift.
Spelar även in Honkattens genomträngande jamningar när hon jagar flörtkulan jag gett henne...

Johann Lippowitz


Kedjebrev

Jag tänker inte skicka det vidare (hej skata), men skoj var det ändå!


Ett stort tack till alla som skickat mig e-mail under året som gick...

Jag måste först sända ett speciellt tack till den som skickade mailet ang. kiss i klistret på kuverten, ber nu alltid någon annan slicka mina brev.

Jag har numera inga sparade pengar eftersom jag gav allt till en sjuk flicka (Penny Brown) som var nära att dö på ett sjukhus för 1 387 258:e gången.

Inte har det kommit några pengar från Nigeriabanken som ville dela 7 miljoner dollar med mig för att jag låtsades att vara en bortkommen släkting till en kund som dött.

Jag behöver inte längre oroa mig för min själ eftersom jag har 363 214 änglar som ser efter mig och ett helgon som garanterat mig lycka.

Jag har också under året lärt mig att mina böner bara får svar om jag sänder mailet vidare till 7 av mina vänner inom 5 minuter

Jag kan inte längre svara i telefonen eftersom någon kan be mig slå ett nummer som gör att jag få en telefonräkning för samtal från Jamaica, Uganda, Singapore eller Uzbekistan .

Ett speciellt tack till dig som skickade mailet om den afrikanska spindeln, nu kan jag inte använda någon annan toalett förutom min egen, eftersom spindeln kan sitta under toalettringen och biter den mig i rumpan dör jag direkt.

Jag kan inte ens plocka upp en 20:a som jag tappar på parkeringsplatsen, eftersom att det antagligen finns en sexförbrytare i buskarna som väntar på att jag ska böja mig framåt...

Å du...

OM du inte sänder detta e-mail till minst 144 000 personer inom de närmsta 70 minuterna kommer en skata med smittsam diarree landa på ditt huvud och du blir aldrig frisk igen...
Jag vet att det låter otroligt men det har faktiskt hänt en grannes, före detta grannes, ex flickväns mammas andra mans kusins frisör.

By the way... En sydamerikansk forskare har efter långa studier har upptäckt att människor med låg IQ som har oregelbundet sex alltid läser mail med handen på musen...

Å du försök inte att skylla ifrån dig,det är för sent...


http://belenen.deviantart.com/

"I don't believe in 'body flaws. To believe in them, you have to believe in one single ideal body, and I emphatically do not! I know what I am supposed to look like -- I'm supposed to look like me. And since no one can look more like me than me, I'm as close to perfect as it gets. I don't need to look like anyone else OR any other version of myself. I don't have flaws -- and neither do you. What we have are differences, and they are what make us beautiful, what make us unique, what make us who we are."


Iiiih!

Det har börjat, det har börjat!

Ännu inte officiellt antagen men inofficiellt läser jag numera Tyska för Nybörjare 1! Jättebra och faktist lite skoj. Var en hel del att pyssla med för att komma igång med kursen dock. En webbplattform att lära sig, ett chattprogram, beställa kurslitteratur (snälla kom i tid!), ladda hem inspelningsprogram, fixa tysk webbordbok, börja klura på diagnostestet och lyssna på första föreläsningen.  Puh! Men det här ska gå bra, jag ska lyckas och jag ska tamefan glänsa på vartenda prov! Här ska rockas på tyska!

Sen tog jag mig även tid att skriva ett fysiskt (!) brev till mina systerdöttrar som legat hemma i kräksjukan (urk!) för jag vet att dom blir så sprudlande glada då!

Och beställt kläder till mig och sambon för 3000kr...
Dör lite inombords varje gång jag tänker på det!

Chokladbiten, uppföljaren

Sjjälvklart tog jag hela chockladkakan med mig till datorn. Självdisk...skäldisc...själfdisp....det där ordet finns inte i min vokabulär!


Att träna i grupp

Det är något visst att stå där i gruppen. Musiken dunkar i högtalarna i takt med blodets pulsering. Man lyfter, i det här fallet, stången i takt med 15 andra pers och känner verkligen samhörigheten. Alla svettas, alla tar i och alla är röda i ansiktet. I just dom där tillfällena skulle jag kunna tänka mig att hojta till, dvs om tillfället inträffar på step up. Body Pump är inget ställe man hojtar på.

Jag trodde aldrig jag skulle uppskatta träning.

Efter alla år i skolans regi hatade jag verkligen all slags träning. Och jag överdriver inte, jag vet hur starkt hat är och det är exakt vad jag känner för skolgympa. Hat och förakt.

Det tog mig fyra år efter gymnasiet innan jag vågade prova på att träna på egen hand. Fick ett sms av en gammal klasskompis som ville jag skulle hänga med henne på Coregympa och till min stora förvåning tackade jag ja. Vi gick på både det ena och andra och till sist fastnade jag för step up och aerobics. Hon droppade av efter ett tag men, jag är ganska imponerad av det här, jag fortsatte ensam med att slita och svettas. Har gått sedan dess, med en liten tragisk paus på en termin, och känner mig mycket självgod med det. Nu i år försöker jag verkligen ta i med hårdhandskarna och se om jag kan få ett resultat som syns. Vi köpte ju MC-kläder förra sommaren och jag upptäckte till min förvåning en viktuppgång i slutet av förra året så jag fasar för om kläderna skulle ha blivit för små. Dom var inte billiga direkt, mc-kläderna. Bäst att slimma kroppen lite.

Nu för tiden uppskattar jag träning. Jag får ut något av det utöver bättre kondition. Jag kan bli gladmedans det varar, jag ser fram emot det! Det är så pass stora steg för mig att jag blir alldeles lycklig av att tänka på det.

Tillbaka i träningssalen. Musiken pumpar på, en remixad version av nån för tillfället populär låt, instruktören skriker, tjoar och kommer med uppmuntrande tillrop. Runt mig står 15 pers som går upp på step-brädan exakt samma sekund som mig. Lyfter armarna i samma rörelse som mig. Som svettas och flåser precis som mig. När musiken till sist tystnar står vi stilla på brädorna, i exakt samma position.

Chokladbiten

Hur man gör för att undvika chokladbiten - ta inte med den till datorn när du sätter dig att spela för kvällen.
Konsekvensen: Ingen choklad alls.

Hur man gör för att unna sig en chokladbit - ta med den till datorn när du sätter dig att spela för kvällen
Konsekvensen: Äter upp halva 230grams förpackningen.

Sötisar!Det gnisslande ljudet är för jävligt men animatione så klockren och även ljudet till så jag kan inte stänga av det. Trots att det ilar i tänderna av gnisslandet.

Sanningar

1. Du kan inte nå alla dina tänder med tungan.


2. Alla idioter som läser den första sanningen kommer att prova.

3. De upptäcker att sanning 1 är en lögn.4. Du ler nu för att du är en idiot.

5.  Du har forfarande ett fånigt leende i ditt ansikte.


Trådlösa nätverk

8 trådlösa nätverk funna.
1 är vårat eget.
3 är skyddade.
4 är oskyddade.

Hej gratis internet!

What did I ever do all day long before internet

Internet träffade våran familj någon gång under -99. Jag kommer ihåg hur vi försökte installera både dator och internet (56kbit modem tackar så mycket) och hur mycket man satt och chattade och surfade sen. Mina första möten med internet skedde dock på skoltid i datasalen (Jag vet att det borde heta datorsal men datasal var det ord som användes då!). Vi använde sökmotorer som altavista och eureka. Vi fick fria händer "Sök rätt på något ni tycker om". Jag sökte på Backstreet Boys och skrev minsann ut en bild på dom också. Det var allt för den lektionen. Sen dess har det skett en del, både med internet och mina kunskaper.

Ett annat minne från samma datasal kommer från en rast då jag satt vid en dator och nån dator bort satt det två lärare, varav en var min klassföreståndare. På skrivbordet ligger det en fil döpt fellatio.jpeg. Om ni inte förstår min genans när jag öppnade den filen var så god och googla. Gärna tillsammans med föräldrar, lärare, morförälder eller annan person ni lätt blir generad tillsammans med.

Det var en parantes.

Sen den dagen vi fick internet (56kbit modem tackar så mycket) har jag spenderat en hel del med tid på internet. Minst 4 timmar per dag på dom dagar jag jobbar/pluggar. 25 timmar per dygn dom dagar jag är arbetslös. Och jag undrar, vad sjutton gjorde jag före internet?

Var jag kreativ? Var jag kanske nyttig, städade jag oftare? Lekte jag med mina katter? Pluggade jag bättre (Hur i helsike pluggar man utan internet?)? Lagade jag mat? Målade jag tavlor? Skrev noveller? Pysslade? Hade sex (nej så dumt, sex fanns inte före pr0n!)? Hängde jag med kompisar? Drömde jag om framtiden? Var jag ute i naturen?
Vad gjorde jag!!!

Numer sitter jag på 30mbit (TACK!) och jag kan nog ärligt säga att jag är en riktig RL-fabet. Kort sagt, jag är totalt handfallen utan internet. Finns det inte på internet så går det inte att göra...

Im singing in the rain

Bästa stället som finns att sjunga på är ju helt klart i duschen!
Du är ensam - du vågar ta i oavsett självförtroende
Du mår bra - varma duschar brukar ha den effekten
Bra ljud - somliga påstår att akustiken i badrum är ypperlig
Tankarna kan vandra fritt - eftersom du är sysselsatt med en enda sak så kan dina tankar vandra runt bland ny sånger
Fuktigheten är hög - så blir du inte så torr i strupen och rösten bär bättre

Så sätt igång och sjung!

Tigerbalsam

Tack vare att jag lider av "Jag-ska-bara"-sjukan så har det blivit lite för många timmar med World of Warcraft på senastetiden. Något min rygg har, genom smärtor, meddelat att den inte alls är nöjd med. Den har siktat in sig på en punkt i brösthöjd, fast på ryggsidan, som ligger alldeles till vänster om ryggraden. Där är det något som moler och pirrar och allmänt känns förjävligt. Doktorn ordinerade hårdhänt massage av sambon vilket faktist gick i uppfyllelse. Fast medan jag låg där, utmattad och mör efter den hårdhänta massagen passade den luriga sambon på! Kvickt på med Tigerbalsam (ett ämne vi för några veckor sen hade en livlig oseriös diskussion om) och gnugga. Och det blev precis som jag misstänkte - det brände och sved men samtidigt isade det på fläcken. Nu nån timme senare har jag blåmärksont istället för suspektont. Osäker på om det är en förbättring.

List, list

( ) Kissed someone of the same sex
(x) Ditched someone
( ) Had my heart broken 
(x) Used someone sexually
(x) Eaten sushi
(x) Been beaten
( ) Been on a sun vacation
( ) Been on a skiing vacation
(x) Hade anal
( ) Spit on someone
( ) Hugged a stranger
( ) Given money to a homeless
(x) Been given roses
(x) Been ditched
( ) Gave someone roses
( ) Had group sex
(x) Had naked picture taken
(x) Call 112
(x) Gone skinny dipping
(x) Got way to wasted
(x) Smoked
( ) Broken windows
( ) Offered a seat to a old person
( ) Cheated
(x) Cried myself to sleep
(x) Seen someone die
(x) Been depressed
(x) Rode the carousel
( ) Won a lot on the lottery
( ) Hit someone in rage
( ) Watched a stripshow
(x) Been awake a whole night
(x) Gain weight
( ) Been to a fetisch club
( ) Went parachuting
(x) Planted flowers
(x) Been in love
(x) Had a crush
(x) Hated someone
(x) Became paranoid
(x) Made a fool of myself
(x) Told a succesfull joke
(x) Told a unsuccesfull joke
( ) Eaten escargoe
(x) Cried during a funeral
(x) Meet someone from the internet
( ) Execute revenge
(x) Broken  a gingerbread cookie house
(x) Lost weight
(x) Stripped
(x) Sung in the shower
(x) Broken someones heart 


Morgonstund har guld i mund

Jag var vaken vid 7 imorse. Varför i helsike jag inte gick upp då övergår mitt förstånd för en timme senare ringde min klockan som jag prompt tryckte på snooze...i 2 timmar! Misstro nu inte det här för att min klocka ringde 2 timmar senare nej nej, den ringer var 5:e minut. Och jag trycker på snooze varje gång, ägnar en flyktig tanke åt att gå upp men med tanke på den fysiska ansträngningen det innebär att öppna ögonen misslyckas jag varje gång.
Sista halvtimmen spenderades dessutom drömmandes i 5 minuters intervaller, alltid på samma dröm. Idag involverade det sambon, en semesterresa och en skinka vi grälade över huruvida den skulle frysas eller inte.

Blodvite uppstod

Tack vare olyckliga omständigheter inbegripande en bångstyrig plastgran och en före detta diabetiker kunde jag igår få reda på mitt blodsocker. 5.8 låg det på vilket var lågt och bra och en jäkla tur för min med fobi som styr mig stenhårt hade jag lika gärna kunnat beställa begravning om resultatet varit något annat.
Enda konsekvensen nu är att jag har ett Skalman-plåster på tummen, vilket jag iofs är ganska stolt över!

Dagens outfit!

Idag är jag moderiktigt klädd i ett par svarta tights, svarta hemstickade raggsockor, magenta linne med brottarrygg och en härligt lång huvtröja som når nedanför rumpan. Visst är jag chic! Helt osminkad och med håret ostajlat, dvs lockigt fram och knullrufs i nacken. Honkatten försöker helt moderiktigt sno min leverpastejsmacka medans hon låtsas vara gullig.

Tighs, tröja och linne från Josefsson. Raggsockor från mamma.

Lyckat, verkligen

Är det bara jag som lyckas med konststycket att sätta i halsen med hjälp av ingenting annat än lite saliv?

Pilates

Kvällens pilatespass bjöd på två härliga överraskning!
Överraskning 1 kallar vi för Svartis (för han var helt svartklädd) och överraskning två för Vitis (pga den vita t-shirten)!
Tänka sig, två killar på ett pilatepass!
Och som om inte det vore överraskning nog så var dom dessutom otroligt söta(snälla rara låt dom återvända)!  Jo jag smygtittade en hel del... Vilket var jäkla tur det för annars hade jag missat när Vitis drar upp sin t-shirt och blottar en helt fantastisk, underbar och görläcker mage. Jag hade kommit till himmelriket om jag fått smeka den! Jag ska erkänna att det var en av dom där stunderna där tiden tycks stanna upp och man blir helt fängslad av något.  I det här fallet en trimmad mage där varje muskel syntes spela under glänsande hud (tänka sig jag överdriver inte!)...

Fun fun

Gå hit: Wulffmorgenthaler.com och sen hit: Wulffmorgenthaler.com

Julkul

Julsakerna står i en hög på vardagsrumsbordet. Honkatten är glad.
Man kan nämligen tugga på sladdarna till ljusstakarna, riva i julklistermärkena, äta upp vitmossan, riva på tomtesäckarna, sova på tomtesäckarna, krafsa på ljuslyktan, bita på glödlamporna i ljusstakarna, knuffa ner tomtarna på golvet, äta på kartongen sakerna ska ner i OCH bita sönder plastjulstjärnorna.

Andedräkt

Visst är det härligt.
Honkatten kommer kurrandes gående på soffryggstödet som jag lutar mig mot. Stannar vid mitt huvud och böjer sig fram för att lukta på min mun. Kurrningen avstannar helt. Hon ser nästan förnärmad ut. Sen skyndar hon sig bort.

Magic!


En sång


Boooriiiing

Sambon bakade kakor.
Dom var underbara!

Jag var på step up.
Det var tråkigt.
Kommer skippa den instruktörens pass.
Måste gå på pilates istället.

Måste städa ut julen imorgon eller onsdag.

Borde sluta spela så förbålt mycket.
Jäkla beroende...

Får inte försova mig imorgon igen.
Har en telefontid att passa.

Bla bla bla.
Har inget vettigt att säga.

I R nabake!
Ja. Bra att använda nördspråk. Bra.

Dieter

Åh underbart, underbart UnderbaraClara!

UnderbaraClara SlimFit 30 Day Diet

Dag 1 Köp en flygresa till New Delhi, Indien.

Dag 2 Kliv av planet och växla direkt in dina slantar till rupees. Använd båda händerna för att noggrant räkna de flottiga sedlarna och skitiga mynten. För därefter in valfritt finger i munnen för att peta bort skräp mellan kindtänderna.

 Uppsök därpå en restaurang av den sämre sorten. Besök först toaletten  ( hålet i golvet) för att lätta på din tröga flygplansmage. Tvätta dig därefter i stjärten med vänster hand då Indien inte erbjuder toapapper. Leta förgäves efter tvål och handduk, misslyckas i ditt uppsåt och torka handen torr på dina byxor istället.

Gå ut i restaurangen och beställ valfri maträtt.  Ät den med högerhandens fingrar, som seden bjuder. Glöm då och då av dig och stoppa bajshanden i maten istället . När födan är uppäten besöker du återigen toaletten. Drick stora klunkar vatten direkt ur kranen .

Dag 3 Nu kommer magen kännas  lite skvalpig och orolig. Gå ut och beställ en nudelsoppa, kokt på kranvatten i tre minuter, på närmaste restaurang. Ät upp och skynda därefter hem och sätt dig på huk över toaletthålet och invänta resultat.

Dag 4 Nu börjar dieten verka.  Inta hukande position över hålet i golvet. Här är det viktigt att vara snabb i vändningarna då det tenderar att spruta ur flera olika kroppsöppningar samtidigt.

Dag 5 - 25 Spenderar du på toaletten sysselsatt med samma övningar som står beskrivna för Dag 4.  Föda; kranvatten och ris. Obs! Om avföringen börjar ta fast form ökar du kranvattendoseringen och kan ev. duscha med öppen mun. När du vill förfriska dig  beställer du limejuice. Den bränner till härligt i den tomma magen och kommer efter regelbundet nyttjande snabbt leda till magkatarr och målvikt.

Dag 25- 29 Om du fortfarande har avföring kommer du till din förvåning  märka att den nu är svart. Det är ingenting konstigt utan betyder bara att du bajsar blod. Nu är du, förutom snygg, förmodligen drabbad av en släng blödande magsår.  Se tiden an och kurera dig med syrlig limejuice och den ljumma ljusbruna Slush som toalettkranen erbjuder.   Förmår du fortfarande äta ris rasslar den numera osmält rakt igenom tarmen.

Dag 30 -  Res hem. Ställ dig på vågen om du klara att vara i upprätt läge utan att svimma.  Du kommer nu märka att det dröjer åtminstonde 2-3 månader innan du ens får tillstymmelse till aptit. Magen kommer troligtvis fortsätta blöda och om du har haft turen att drabbas av parasiter finns det goda möjligheter att viktnedgången blir permanent.


The shecat returns

Eftersom den söta och lite rultiga Honkatten har som favoritsyssla att sitta i timmar framför en vägg och med sina sylvassa klor pilla och riva på tapeten har hennes andra boende tröttnat på henne och hon får nu bo här igen.

Den vanligtvis ganska typiska honkatten har dock lagt sig till med nya vanor nu när Hankatten inte är här och stjäl mitt sällskap. Minst en gång i timmen anser hon att det är dags att påminna mig om att hon finns. På skrivbordet mellan mig och tangentbordet lägger hon sig, som en värmekudde man måste klappa. Över min vänsterarm och med bakbenen utsträckta över tangentbordet. Där trivs hon som allra bäst. Och ärligt talat, det är där jag trivs som bäst med att ha henne också!

Reklam

Jag har ju då reklam på min blogg (tack gratisprodukt...) och dom vill att jag ska få snyggare bröst genom att gå från A-kupa till B-kupa. Med tanke på att jag har D/E-kupa lär ju jag ha himmelskt läckra perfekta bröst. Det tackar jag för. Tack tack.

Har ni...

Har ni liksom jag funderat på vad ni ska göra med de, av sambon bakade, semelbullar ni har liggande i frysen?
Låt mig ge er ett förslag:

  • Skiva bullarna som i brödskivor.
  • Bred smör på för en saftigare smak.
  • Krydda med t.ex kanel och socker, kardemumma och socker, kokos och sirap, råsocker, hackad mandel, torkad frukt. Eller vad ni än kan tänkas vilja ha som passar till sött. 
  • Värm i ugnen på ca125g i 10min tills smöret smält, kanten är frasig och skivan är lagomt varm att äta.

Rackarns gott i min mun iaf!


Oprah Winfrey

Vilken missledd stackars sate hon är. Hennes pågående program på trean är fel, så fel!
Och det som är mest tragiskt är att hon drar med sig alla sina lättlurade åskådare/tittare, hennes så kallade fans.

Det snackas om otrohet. Pfft, otrohet my ass! Det handlar om att större delen av det västeuropeiska samhället anser sig ha äganderätt till andra människor.

******
Oh så härligt, dom nästan utmålar den otrogne mannen som martyr. Trots allt jag skriver så anser jag ändå att otrohet kan inträffa. När man går bakom ryggen, när man inte är öppen med att man har andra i sitt liv som man uppskattar både psykiskt och fysiskt då inträffar otrohet. Men att öppet ha sex eller att ha en nära relation till andra är inte otrohet. Men ja, männen i programmet som går just nu har varit otrogna. Vad jag vänder mig mot är ju att det per automatik är vidrigt att ha sex med mer än en människa.

******

Man kan ju ändå ha någon slags grundmurad tro på sig själv som perfekt så när ens partner väljer att inte vara med en själv så sårar det tusenfalt. Man kan inte förstå hur han/hon inte skulle vilja vara med en. Men here's the deal. En människa är inte perfekt. Man får ut olika saker av umgänge med olika människor.

Man kan även bli otroligt sårad för att man har en grundmurad tro på att man inte är perfekt. Om då partnern går bakom ryggen på en svider det som fan för man har just fått bekräftat det man alltid trott. Jag skulle aldrig råda så pass osäkra människor att ha öppna förhållanden.

Att ha ett öppet förhållande och ett förhållande utan svartsjuka handlar om egen styrka, ärlighet och en insikt om att svartsjuka bara är osäkerhet.

Första 80!
Nästan pinsamt att erkänna att det har tagit mig så här lång tid att ta min första karaktäre till 80...
Men så är det, björnen är fullvuxen och ska snart förbereda sig för heroics, yay!

Lame ass workout!

Yes, pilates! Ett tufft men ändå långsamt pass med träning för bålen-området!
Trodde jag ja...
Om man hade haft rätt instruktör kanske och inte den där kärringen till vikarie...
Jag visste fan inte om jag skulle frysa ihjäl eller dö av tristess först!
Tog ut mig rejält på cykeln hem men trots ursinnigt trampande och enbart -10 så frös jag värre än jag gjorde förra veckan när det var runt -20. Hade ett litet aggressionsutbrott när jag kom hem och nu är jag glad igen (lussebullarna och chokladbiten som jag åt till mitt jordgubbste kan ha något med saken att göra också...).


Träningsvärken

Med träning kommer träningsvärk
Var dom där armhävningar vi gjorde igår som känns idag. Samt att mina lår smärtar av någon anledning jag inte ännu klurat ut. Har till och med känt av dom under natten!
Lite medlidande tack!

Och dessutom har jag ont i rumpan efter cykelsadeln...

Träning

Träningen för våren ser ut som sådan
Måndag: Step Up
Tisdag: Body Pump
Onsdag: Pilates
Torsdag: Body Pump

Det vore otroligt spännande att klara av att gå 4 ggr i veckan och jag hoppas att jag de flesta veckor kommer göra det. Dock håller jag inte för osannolikt att nån gång kommer missas pga att jag inte är hemma, är sjuk eller har pms (ett hatfullt inlägg om pms skapades men avslutades aldrig, dyker nog upp nästa gång jag har pms).

Premiären igår på Steppen var otroligt bra. Vi var 7 pers (!) och instruktören. Jag kände mig både mer avslappnad och mer pressad att göra bra ifrån mig pga det. Alla stod väl synliga så det var lika bra att ta i för kung och fosterland redan från början. Vilket jag gjorde. Fram till första styrkepasset då jag insåg att min energi var borta... Efter det gjorde jag allt för att inte snubbla på step-brädan och slå min stolthet halv fördärvad. Men passet var enkelt och hårt, jag var riktigt stolt över hur bra jag greppade passet. Mot slutet av passet kom jag också till insikt att man inte ska gå på träning hungrig för mot slutet är man utsvulten. Väl inne i affären efter passet gick jag utsvulten och utmattad förbi godishyllorna när doften av artificiella färgämnen och konstiga smakämnen slog emot mig och jag kände hur godiscravingen växte till rejält. För att plåga mig lite extra tog jag en vända förbi alla godispåsarna. Sen köpte jag en nötbar vid kassorna istället. Helt utan suspekta färg- eller smakämnen. Stolt.

Nytt år, ny start!

Jag håller inte på med fjantigheter som nyårslöfte. Däremot sysslar jag gärna med nystart.
Ni förstår, jag är en planerare.
Jag kan omöjligt vakna på morgonen och tänka: "Ikväll ska jag träna!". Mina nerver kommer alldeles i olag och jag blir stressad hela dagen. Att däremot långt före jul tänka att när januari kommer ska jag börja träna lite mer och sen även utföra det. Det kan jag. Sen behöver det inte vara nytt år för att jag ska känna att det är en nystart. Räcker med att det är måndag. Med stor sannolikhet kommer jag göra det jag planerat också. Jag gillar den delen av min självdisciplin!

RSS 2.0