Crazy Cat Ladys Örtkyckling

1. Skicka sambon till affären i jakt på kyckling. Hota med spö om han kommer hem med något annat än bröstfilé.

2. Förfasas över det hemska priset, 200kr/kg.

3. Applådera sambon som köper närpoducerat, ekologiskt trots det hemska priset.

4. Öppna förpackning och stålsätt dig för vad som komma skall.

5. Rensa bort skinn och annat äckel samtidigt som du förbannar dagen du bestämde dig för att äta kött igen.

6. Förbanna några gånger extra.

7. Lägg smör i botten, salta och krydda med vitpeppar. Lägg i kycklingbitarna/strimlorna/filéerna och salta och peppra ovanpå. Smaksätt med mängder av persilja och rosmarin, helst färsk. Häll på lite vatten så det täcker botten.

8. Stoppa i ugnen, 200 grader, 20 minuter eller nått (jag höll verkligen inte koll på tiden). Se till så att kycklingen är färdig genom att skära i den tjockaste delen. Det ska vara vit. Rosa är BAAAAD i fråga om kyckling.

9. Häll på grädde alldeles i slutet. Då hinner grädden kokas in och såsen blir himmelsk.

10. Ät tillsammans med ris. Salta lite i efterhand och skyll på att sambon glömde salta riset. Enjoy!

11. Smyg ut i köket och ninja lite av sambons matlåda för det var så jävla gott.

12. Slicka av tallriken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0