Bolt!Jag skulle vilja göra er uppmärksamma på den här filmen. Ingen aning om när den kan tänkas dyka upp i Sverige (och på våran biograf lär den ju vara dubbad så bara att vänta på dvd) men vem kan låta bli att älska hamstern!?

Wall-EWall-E är en underbar film!
Lilla Wall-E är en skräprobot som ensam jobbar på med att samla ihop skräp på jorden och förvandla det till lätthanterliga skräpkuber. Människorna har övergett jorden då den pga av överkonsumption och överbelastning av skräp inte längre går att bo på. En dag får Wall-E besök av EVE (Extraterrestrial Vegetation Evaluator)...

Jag är så förtjust i varelser med stora ögon och ett tydligt kroppsspråk, och det är verkligen vad man får här. Det är en njutning att se hur filmskaparna får fram känslor och ord, utan att många ord egentligen uttalas. Historien är spännande och skulle kunna bli tänkvärd om man lade lite energi på det (vilket jag inte kommer göra här) och storylinen är lätt att hänga med i. Jag tycker karaktärerna utvecklas alldeles lagom och känslor finns det gott om. Den framkallar både tårar och glädje.
Förutom det är den dessutom fruktansvärt jävla snygg. Superdreggel på den grafiken!

Den får          !

(Jag har alltid velat gjort sådär, tihi!)

Första Advent!Ha en bra första advent idag!

Vi får hel lax* i ugnen och Wall-E till ära (vad vi ärar har jag ingen aning om men jag gissar på Jesus-nånting)  av dagen.


Stor hel lax
-Svär medans du fjällar/flår och förbanna dagen sambon kom hem med fisken.
-Salta jäkligt mycket, peppra, lägg in stora mängder dill och persilja i fisken och runt om.
-Strö ströbröd på utsidan på båda sidor fisken om du har skinnet kvar.
-Häll på lite vatten i formen.
-Stoppa in i ugnen, 200 gr, ca 30min.
-Häll på grädde efter ca 10min.
-Håll tummarna och hoppas på att det är ätbart!
Servera med nykokt potatis och julmust.

Och kom ihåg att tända det första ljuset i din adventsstake!

A game called DDOS Attack


Holy moses!

Hur gick det där till egentligen? Jag skyller halv 3 på Doc men vem ska jag skylla 5 på egentligen. Jag kan ju under inga omständigheter ta på mig skulden själv.

Efter 4 timmars sömn gick jag upp. Det gick utan större problem (förutom när jag somnade sittande på knä framåtlutad med överkroppen i sängen...) men jag gissar på att konsekvensen kommer ikväll. Med tanke på att jag sovit lite hela veckan tycker jag att det borde gå lätt att somna ikväll. Jag ska bara smaska i mig chips och dip och se klart på Hellboy2 som planerat, sen ska här sovas!

Fast för att komma dit måste jag damma, dammsuga och moppa hela lägenheten. Tvätta alla lakan och handdukar nu mellan 11-14. Skrubba rent badrummet. Bädda nya lakan. Hänga fram nya handdukar. Lägga fram juldukar. Ställa upp adventsljusstakar. Duscha mig själv.

Men jag ska fokusera på mitt frosseri i chips och dip senare ikväll så går nog det här också! Vika tvätten får banne mig sambon göra dock.

Love

Vi bor i Sverige. Vi tillhör I-länderna. Vi avskaffade slaveri på 1400-talet. Man kan alltså inte längre äga någon annans kropp. Vi bor i ett demokratiskt samhälle (med milda storebrors-fasoner) och det är sagt i grundlagen att alla har rätt till sin egen åsikt. Man kan alltså inte bestämma över en annan persons tankar heller. Är alla med än så länge?

Trots detta pågår både äganderätt och tankerätt (bestämmande över annan persons tankar, nyuppfunnet ord)hundratusentals gånger om dagen varje dag här i vårat blekkalla land. Jag pratar om förhållanden. Man och kvinna ( håller mig till heteropar i natt) som lever ihop och delar sina liv.

Exempel 1: Man och Kvinna går på krogen. Mannen dansar med en annan kvinna. Trolig reaktion från Kvinnan? Svartsjuka. Konsekvens? Upprörd diskussion och förbud mot att dansa med andra kvinnor.

Mycket av det vi lever med och tar för givet är inget annat än sociala konstruktioner. Tolka det inte som att jag ogillar sociala konstruktioner, det är vad som gör oss till människor och det är vad som håller oss från anarki. Men det vore bra om fler blev medvetna om att det inte är mer än konstruktioner och att det finns andra sätt att förhålla sig till sig själv och sina älskade.

Exempel 2: Kvinna pratar i telefon med sin manliga bekant. Man sitter vid datorn och pysslar med sin hobby. Kvinna skrattar och pratar flörtigt i telefon. Trolig reaktion? Man blir svartsjuk. Konsekvens? Man begränsar Kvinnas umgänge med manlig bekant.

Så du gillar någon. Du gillar denna person väldigt mycket. Så pass mycket att du säger dig älska nämnda person. Vad betyder älska? Vad är kärlek? Kan du ärligt säga att du kan med stor noggrannhet peka ut denna känsla? För gör gärna det och berätta för mig för jag känner en stor tveksamhet inför att det finns en specifik känsla som heter kärlek. När du tycker om någon väldigt mycket brukar en reaktion på det vara att man vill att ens älskade ska lyckas och må bra. Man vill personens bästa helt enkelt. I mina ögon räknas inte äganderätt och tankerätt till bra sätt att uppnå det. Frihet och förtroende är vad jag vill ge och få av mina nära och kära.

Exempel 3: Kvinna upptäcker att Man har porrsidor sparade som favoriter på datorn. Trolig reaktion? Osäkerhet om sin egen sexighet och deras förhållande. Konsekvens? Mannens tvingas ta bort sina favoritporrsidor och känner skuld vid onani.

Min kropp är min kropp. Jag anses myndig och jag får göra vad jag vill med den. Förutom i ett monogamt förhållande då plötsligt mängder med oskrivna regler läggs på. Sekunden du går in i ett parförhållande överger du vissa delar av din kropp till din partner. Den delen som gör det möjligt för dig att njuta. Det finns inget som heter själsfrände eller perfekta i sängen. Sex handlar om övning och känsla. Jag lovar, det finns fler än din partner som kan få dig att ropa efter gud och krampaktigt hålla i lakanen (eller hur nu din orgasm ser ut). Så istället för att hålla dig till en och samma sexpartner, utvecklas! Gör nya erfarenheter! Lek med dig själv och ditt liv! Jag må vara 24 år men jag inser att tiden går på ruskigt fort. Vilket väljer du? Slötitta på TV hela kvällen tills det är dags att sova. Eller upptäcka nya njutningar för dig och din kropp tills det är dags att sova?

Exempel 4: Man upptäcker att Kvinna har porrsidor sparade som favoriter på datorn. Trolig reaktion? Osäkerhet på sin egen manlighet. Konsekvens? Kvinnan tvingas ta bort sina favoritporrsidor och känner skuld vid onani.

Så du är vansinnigt förälskad i din partner. Du tycker dig inte förstå mina tankegångar alls. Du vill mena att kärlek och sex är förbehållet en person i taget och att jag kan behålla mina polyamorösa och öppna förhållanden för mig själv. Har du barn? Husdjur? Föräldrar? Syskon? Bra för dig. Vad är det du känner för dina nära och kära? Ingenting? Nej du kommer nog vilja svara kärlek där också. Men stopp och belägg... Älskar du dina nära och kära en och en i taget? Tänk över hur många du faktist har att älska i ditt liv och lägg sedan bort argumentet att man bara kan älska en person.


Istället för att känna skuld över att du har varma känslor för fler än din partner, gläds! Du har hittat ännu en person som är värd din omtanke!
Istället för att känna skuld över att du har hittat fler sätt att komma till paradiset, gläds! Du har hittat ännu en person som är värd din kropp!


This is for you Kug XD

Welcome my cuddly, cute, Italian warrior!

Anything odd or bad you might find I blame Google translate!

kkthnxbai!

I blame you! (Ah känns skönt att få skylla ifrån sig)

Om jag inte kommer i säng förrän halv 3 i natt igen är det Docs fel!

Jag tänkte plocka lite blommor i WoW och sen sova men nej, nej han ska pilla på mitt bekräftelsebehov och nu ska jag försöka samla mina tankar och klämma fram något


Marilyn Manson - Tainted Love

Nog för att jag föredrar originalsången men för att vara min första Marilyn låt så är jag nöjd. Och scenerna i poolen är smexxy!

Otrohet och förhållanden

Jag tror det är dags...kan det vara så?! Ska jag ta upp ämnet? Ja, jag försöker!

Min nya last

Honung.

När jag var yngre förstod jag inte alls meningen med honung. Den hade en konstig smak och jag tyckte inte alls om den. Så är inte längre fallet. För nån månad sen köpte sambon en flaska med rinnande honung (säkerligen till nån av alla hans spännande desserter) och jag upptäckte till min förvåning att det var gott! Numer när jag inte har ätit på alldeles för lång tid och blodsockret och humöret ligger i botten så sträcker jag bara ut tungan och klämmer fram en klick honung på tungan. Tada, en ny last är född!

Otrohet

Jag har funderat ett tag på hur jag ska kunna formulera mina tankar om ämnet otrohet. Tack å lov att Johanna Sjödin finns där och formulerar med mycket fina ord en del av mina tankar. Jag kanske återkommer med mina egna tankar i frågan men håll inte andan i väntan på det. Ni riskerar att få en liten släng av syrebrist.

Badgers!

Den kan ju faktist komma till användning när jag sätter min plan på världsherravälde i verket...
Det finns så många jag vill tortera. En gratis musikslinga och headset till alla ondingar ska fixas!
Men oroa er icke! Här kommer några grundregler som ni kan lägga på minnet så behöver ni inte oroa er för att bli torterade av mig.

 - Lök är förbjuden.
   Innehav, ätande, odlande och/eller nämnande av lök kommer resultera i hårda straff.

 - Lakrits är förbjuden
   Innehav, ätande, odlande och/eller nämnande av lakrits kommer resultera i straff.

 - Choklad med apelsinsmak och/eller mintsmak är förbjuden
   Innehav, ätande, odlande och/eller nämnande av choklad med apelsinsmak och/eller mintsmak kommer resultera i straff.

 - Dokusåpor är förbjudna.
   Skapande, medverkande och/eller tittande av dokusåpor kommer resultera i böter.

 - Program med syfte att vara fredags- och/eller lördagsunderhållning är förbjudna om dom på det minsta lilla åtliknar program av typ Idol, Stjärnor på is eller Ensam mamma söker.
   Skapande, medverkande och/eller tittande av dokusåpor kommer resultera i böter.


Bara några få grundregler jag har. Att inte bryta mot Lagen kommer dock att belönas storeligen. Gör ni mig riktigt stolt kan ni föräras äran att ingå i mitt harem (varje Världsdiktator av klass har ett harem)!

Badgers!

Jag tror starkt på den här låten som tortyrredskap!


OMG!

Åh herre gud vad har jag gjort...

Ni vet den där länken i grävlingsinlägget? Har ni klickat på den? Har ni fastnat i den hypnotiska, surrealistiska och högst påtända loopen med musik?

I min iver att länka till den sidan gick jag själv in där (för att få tag i adressen) och är nu oförmögen att stänga ner fliken eller ta av mig headsetet. Eller för den delen sluta digga med hela kroppen. Det här kan aldrig sluta väl. Jag kanske inte är Cat Lady atm* men Crazy det är jag med råge!

Help me!

Badgers, Badgers, Badgers, Badgers, Badgers, Badgers, Badgers, Badgers, Badgers, Badgers, Badgers, Badgers, Mushroom, Mushroom!
*atm - at the moment

Vetenskapen har talat!

Min egna högst (o)vetenskaplig undersökning har visat att folk inte är och handlar lika mycket när nordanvinden blåser snö i ansiktet på dom. Cyklade i konstant motvind hem från Step Upen och det var drygt. Drygare än hela träningspasset ihop! Men det var så öde på Hemköps parkering så jag funderade om dom stängt. Mötte bara en bil och 2 pers. Det är en minskning med....ett antal procent! Matte är inte min starka sida...
Det var mindre folk än vanligt på träningen också. Skyller på vädret där med.

Kolsvart, nordanvind och vertikalt snöfall tenderar att hålla folk inomhus. Så ovanligt.

I spy with my right eye...

A badger!

För nån vecka sen, mitt i natten si så där, tittade jag ut genom balkongdörren och fick där se en grävling komma lullande över gården. Ni måste hålla med om att en grävling lullar fram. Den spatserar inte, smyger inte, klampar inte. Nej den lullar. Den nosade lite vid en altan och kröp sedan in där.
Med hörsägen om att grävlingar kan vara aggressiva beslöt jag att Honkatten och Hankatten aldrig mer får nosa där!

Appropå de små krypen katterna, dom har flyttat ut på landet för en period. Jag lyckades inte hålla dom nog underhållna så jag tänkte att lite utomhusliv nog kan vara nyttigt för deras mentala hälsa (och deras viktuppgång som alltid sker vid lägenhetsliv). Så nu är det bara Me, Myself and Crazy Cat Lady.

David Bowie - Life on Mars?

 

Första gången jag hörde den här låten var på en av mina Singstar-skivor och initiala reaktionen var "Ehm...okej udda!"
Sen dess har jag lärt mig att det är ett mästerverk, den är underbar att sjunga på Singstar och jag är lätt beroende.

Kommer du ihåg Singstar Shva, när ska jag få dig att sjunga med mig igen?

Murloc dance!Dance Baby, dance!


Bobhttp://www.bigfun.be/Cartoon/Take+Me.htm


Japp, jag är dödens

I could survive for 32 seconds chained to a bunk bed with a velociraptor

Created by Bunk Beds.net


WoopAv Hanna Fridén

Drömmar

Varför drömmer jag som jag gör? Varför slutar det alltid i något äckligt?
Jag hade tre faser i nattens drömmande.
Del 1:
Jag är på upptäcksfärd i en stor byggnad tillsammans med vad jag tror var gamla klasskompisar. Byggnaden kan ha varit en övergiven skola. Den här delen kommer jag inte ihåg så mycket av men den slutar iaf med att jag sitter på en skoltoa och ska göra både nummer 1 och 2, med en dörr som inte vill stängas utan svänger upp hela tiden. Och den största känslan är inte fölägenhet eller nått sånt, nej det är prestationsångest! Dessutom går pappret bara sönder när jag sen ska torka mig...

Del 2:
Jag, sambon, Shva och hennes kompis J bor på ett hotellrum och jag ska just till och duscha. Av nån anledning vill jag väldigt gärna blotta mig för övriga personer i rummet! Efter ett tag är det dock dags att checka ut varpå jag upptäcker våra enorma säckar med smutstvätt (mycket lika våra riktiga tvättsäckar) som vi måste tvätta innan vi checkar ut för vi kommer aldrig orka bära med oss de säckarna. Panik panik, ingen av dom andra verkar fatta det! Dessutom har sambon fullt med gamla datorer och datorprylar i hotellrummet som han vägrar plocka ihop i god tid före utcheckningen. Stress stress!

Del 3:
Jag kör av nån anledning (som jag tror hör ihop med del 2) till en parkering brevid en gatukiosk och ställer bilen där, men då kommer kioskägaren ut och skäller på mig för där får jag inte stå. Inte ens när jag visar upp mitt diplomatpass ger han sig. Just då upptäcker jag att Honkatten har upptäckt något i skogsbrynet och jag kör iväg, med henne i mänsklig form springandes brevid bilen, för att undersöka. När vi kommer fram är hon en egen person och inte längre Honkatten. Vi hittar små konstiga skalbaggar i skogan som vi börjar döda (inte alls konstigt, det var skräckfilmskänsla i drömmen) men ack! Min kvinnliga medarbetare trampar ner i ett skalbaggehål och kommer upp med benet täckt av skalbaggar. Därifrån förstår ni ju att det är kört. Till sist när hon är övertäckt av skalbaggar och dom är på väg att kläckas ger jag mig av. Men då dyker Turk från Scrubs upp och måste säga hej då till medarbetaren. Där någonstans vaknar jag.

Av alla drömmar man kan drömma måste jag avsluta med myllrande skalbaggar, isch! Jag önskade mig faktist en het, smaskig dröm! Det där är inte min definition av het, smaskig dröm.

Nattankar

Usch, tycker inte om att gå å lägga mig längre.
Är jag inte halvt sovande redan så jag somnar omedelbart så kommer tankarna att invadera min hjärna.
Ni vet vilka jag menar. Jag är ganska säker på att ni har dom själva. Allt det där ni under dagtid förtränger och gör allt för att inte tänka på. När man ligger där och ska försöka sova, för man vet att det är det förnuftiga att göra, har man mycket mindre försvar och plötsligt är dom överallt. Var man än vänder sig och vilken sida av kinden man än vänder ner mot kudden( Jag sover på rygg för det mesta för den delen).
Bleh, varför kan man inte fortsätta förtränga allt även när det är dags att sova. Jag gillar förträningstekniken!

Ankommer till Valiance Keep, Borean Tundra


Wrath of the Lich King

3 dagar in i WotLK kan jag bara säga att jag älskar det!
Blizz har ansträngt sig och det märks.
Omgivningen är underbar!
Musiken hur härlig som helst!
De två instancerna jag gjort var sweeta!
Questerna är bättre!
Den gigantiska sköldpaddan jag just åker med tycker jag iofs lite synd om, han komer ju aldrig få sitt lockbete...Jag har bara upplevt kö en enda gång och den varade i ca 10 minuter på torsdags kvällen så det var överkomligt. I Howling Fjord som jag befinner mig i är det dessutom mycket mindre folk än på Borean Tundra så man behöver inte slåss så mycket för sina quests.

Crazy

Om ni nån gång ser en vuxen tjej skutta fram genom det vissna gräset med långa steg, var snäll och tänk inte genast att hon är galen. Överväg möjligheten att 5 meter före springer det en katt som med glada skutt rör sig avsevärt mycket fortare än tjejen...

Gotta love the Northrend quests!
Ops!

Fredrik och Maria hade just gift sig,  men hade inte råd med en ordentlig smekmånad, så de åkte hem till Fredriks  föräldrar för den första natten tillsammans.
På morgonen kom Sebastian,  Fredriks lillebror, ner till köket där deras mamma stod och lagade  frukost. På väg ut genom dörren för att gå till skolan frågade han om  Fredrik och Maria var uppe än?
- Nej, svarade mamman.
- Vet du vad jag  tror, frågade Sebastian?
Mamman svarade reptilsnabbt:
- Jag är inte intresserad av att veta vad du tror. Iväg till skolan nu!
Sebastian kom sedan  hem för att äta lunch och frågade på nytt:
- Är Fredrik och Maria uppe än?
- Nej, svarade mamman.
- Vet du vad jag tror, frågade Sebastian?
-  Det spelar ingen roll vad du tror, sa mamman. Ät och stick iväg till skolan  nu!
Efter skolan frågade Sebastian ännu en gång:
- Mamma, är Fredrik och  Maria uppe än?
- Nej, svarade mamman.
- Vet du vad jag tror, frågade Sebastian?
Mamman, som nu började bli ganska irriterad, svarade:
- Ja, men ok. Berätta då för mig vad det är du tror.
- Jo, sent i går kväll kom Fredrik  in till mig för att hämta vaselinet och
jag tror jag gav honom mitt modellim.

Kluring

Medan du sitter vid ditt skrivbord, lyft din högra fot från golvet och gör cirklar medurs.
 
Nu, medan du gör detta, rita siffran "6" i luften med din högra hand.

Vad händer med foten?

View from Utgarde Keep
Same view but opposite side

Val'kyria Battle-Maiden


WotLK!

Frosty och Northrend, here I come!!!

WotLK

Wrath of the Lich King kom till miiiiiiiig!

Argh jag kommer garanterat få en postavi vid 13 där det står att jag kan hämta ut mitt paket efter 16, omg Northrend har varit tillgängligt sedan midnatt. Gah!
Ge mig min Collectors Edition nuuuuuuu!

Crazy Cat Lady signing off

Lämnar er med det här...Grimmy


Trasdockorna

Lyssna på texten och ta den till er...sen kan ni sjunka ner i nostalgiträsket igen.


ROFLMAO

Om ni slår upp förkortningen ROFLMAO så finner ni en bild av mig medans jag tittar på den här filmsnutten.


M*A*S*H 4077

Min, genom alla tider, bästa tv-serie!


Alf

Jag gillade aldrig Alf när jag var liten...men ikväll är det nostalgi som gäller så varsegod:Update:Åh låten är ju jättebra ju!

Passing the watershed

Ahh, det finns mer än bara manga att titta på från Japan...


OMG!

Jaaa äntligen!!

Efter flera år av funderingar har jag funnit mitt barndomsprogram!

Jag förväntar mig verkligen inte att nån ska kunna uppskatta det här klippet, men jag kommer ihåg att min kusins barn (som då är i min ålder) hade en VHS med den här och jag har saknat den! Jag har inte vetat vad den heter eller så mycket av handlingen annat än ett par örhängen, inget man kan bedriva goggle sökning på direkt. Ikväll råkade jag dock hamna på andra nostalgiska barnprogram och bestämde mig för att göra ett till försök. Youtube och alla dess kommentarer blev min räddning, nån nämnde i förbigående Jem och det var allt som behövdes. När jag hade det löste sig resten. Alla 65 avsnittet kommer imorgon bitti att vänta på mig!

Hankatten

Bra jobbat där Hankatten, 50% av bajset träffade ju lådan i alla fall...

I R KONSULT

Du skapar ett nytt inlägg och väljer sedan Ändra Redigerare nere till höger, alldeles under skrivrutan. Då får du fram ett dokument att skriva html i istället. Sen letar du rätt på den youtube film du vill ha och kopierar den länk som kallas "Bädda in" istället för "Webadress". Heter embedded på engelska. Kopiera in den adressen i html-versionen av ditt inlägg och voila!

Poets of the Fall - Carnival of Rust


Present!

Vassegod Shva, jag har nu minskat textstorleken!!

Jag misslyckades totalt med att förstå var jag skulle kunna lägga in koden för en sån där snajdig klocka dock :(

Parmiddag

Ah detta intressanta fenomen!
Vad annat än parmiddagar bevisar väl att man är en Svensson i grund och botten.
Sexuella preferenser, matfilosofier, religion, klädstil. Allt bleknar bort om man regelbundet gå på parmiddag. Vilket vi gör. Vilket gör mig till en Svensson. Bye bye allt som gör mig udda, välkommen Svensson-normen!

Vi är tre gamla kompisar som brukar ses till varje födelsedag, och självklart dra med våra sambos/män (jupp en är gift!). Det sista året har det tillkommit en liten krabat dessutom. Jag överlever men blir varje gång vi ser dom återigen övertygad om att jag aldrig vill ha barn. Först när jag känner mig redo att överge varje bit av det som gör mig till mig kanske... Men usch nej, vad äckligt! Hur som helst, vi äter en bit (ganska mycket), fikar på både kakor och bakverk (ganska mycket) och sen brukar det dyka upp godis eller chips på bordet också. Vid det laget är jag så jävla mätt att jag bara vill slänga ut min långa (...) lekamen i soffan och stöna. Fast det kan man ju inte göra, nej på med det sociala fajset (som nog ser ruskigt mycket ut som mitt vardagsfajs...) och spela spel! För det gör vi. Ofta någon slags kompromiss (läs tjejerna bestämmer) och så hamnar vi på ett frågesportsspel. Nu senast När&Fjärran (vilket jag kan rekommendera) men när klockan började närma sig 12 och alla fnittrade mer eller mindre rann det ut i sanden. Sambon och jag förlorade...

Tack å lov att jag har sjuka sextankar, en matfilosofi som står ut, hånskrattar åt religion och har en klädstil som...vänta nu, jag har Svensson-klädstil...för annars skulle jag vara en fullfjädrad Svensson. Och en sak till, jag skulle aldrig skaffa Volvo. Vovve kanske.

Norrare

En mer ingående recension av Norrare Comedy Club den 6/12.

Med på scenen fanns Jonathan Hallbergs Orkester under hela kvällen, en riktigt genidrag!

Den som drog igång det hela var Janne Westerlunds finska alterego, Jari Ruotsalainen. En något grov och svårförstådd komiker. Dels bröt han på finska, iofs roligt men attans svårt att höra vad han sa. Sen blev ljudet alldeles förvrängt genom högtalarna så det var överlag svårt att höra vad alla sade under kvällen. Tack å lov stannade han inte länge för till och med jag med min tämligen grova humor tyckte han var för mycket.

Sedan gör Ami Pauli Hallberg entré på scenen och håller en jämn nivå, kanske inte på gapskrattens nivå dock.
"Ni har ju snö häruppe! Så himla retro!" Sen drar hon av en improvisationssång till en Hans i publiken, otroligt uppskattat och en av de saker som fick mest applåder under kvällen.

Janne Westerlunds kommer efter det och ärligt talat kommer jag inte ihåg så mycket men han var då klart bättre än sitt alterego. Jag tror det var han som hade turnerat med Pablo Fransisco och humorn ligger ungefär på samma nivå, inte mig emot!

Därefter följde en nybörjare inom stå-upp-området, Envikaren Thomas Eriksson premiär. I mina öron hade han ett bra material och ett annorlunda men intressant sätt att framför det på som jag uppskattade mycket. Jag tror dock jag var lite ensam om det.

Avslutade gjorde Zinat Pirzadeh, en tydligen ganska känd komiker. Återigen gjorde ljudet det extra svårt att höra vad hon sade, det enda som var lättförståeligt var klockren svenska och det höll hon sig inte med. Men hon var rolig, och det var otroligt fascinerande att höra henne driva med något som varit hennes vardag, och svårt att förstå att det som varit hennes vardag faktist är något som händer. Inte bara fördomar i kyliga Sverige.

Så massa beröm till Isak Jansson som fixar allt det här, och massa kritik riktad mot densamme för att han inte ser till att volymen sänks. När ljudet kommer ut ur högtalarna och det är omöjligt att uttyda ord så är något fel. När man måste hålla för öronen medans orkestern spelar känns det inte riktigt bra. Sänk volymen. Eller är det bara jag som har bra hörsel?

Honkatten

Hankatten
Namn : Privat.
Ålder : 10 år.
Utseende : Viltfärgad med tre färger och randig svans.
Vikt : 4 kg, tyvärr något överviktig.
Äter : Burkmat.
Sover : I min säng eller i fåtöljen.
Tycker om : Att äta, gosa, leka, slappa.
Gör för att reta upp matte : Krafsar på garderobsdörrar, klöser på mattan, krafsar lite random mitt på väggen.

Hankatten

Hankatten
Namn : Privat.
Ålder : 10 år.
Utseende : Viltfärgad med svarta trampdynor och en underbar nougatfärgad mage.
Vikt : 5 kg.
Äter : Burkmat och kattgodis.
Sover : I sambons säng eller i soffan, enbart det vänstra hörnet.
Tycker om : Att vara utomhus många långa timmar, gosa, leka.
Gör för att reta upp matte : Krafsar på dörren, klöser i mattan, klöser på soffan, jamar högt,  kissar på dörrmattan...

Lekstund

Lekte med mina lurvbollar just. Hankatten älskar när jag drar snöret i sängen och på mattan medans Honkatten tycker det går lika bra på det hala golvet. Hankatten är lite våldsammare i sina kast och hopp men Honkatten kan hon med, hon brukar göra en lite kullerbytta så fort hon har fångat snöret, frivilligt.
Det märks att dom är medelålders båda två för dom leker inte gärna av sig själva, förutom när Honkatten får spel och racar genom hela lägenheten och vi andra bara kan titta på och hålla oss ur vägen, men när man leker med dom är dom alltid i full fart. Dock har dom varit lite låga på sistone pga deras icke definierbara sjukdom. Har medicinierat dom med ögonkräm pga deras rinnade ögon men jag är osäker på om det har hjälpt. Tänkte testa en avmaskning nu också. Eller hoppas på att det löser sig själv. Vetrinären är dyr... Jag betalar vad som helst för att få ha dom friska och glada men min plånbok är inte så välmående just nu så jag skulle vara glad om jag slapp.


Busy busy

Det har varit en upptagen helg må jag säga.

I torsdags började vi med att gå på Norrare Comedy Club, en riktigt kanonsatsning här uppe i Dalarna. Och jag kan med ett leende säga att det var den bästa kvällen Norrare haft i fråga om vilka artister som kom.

På fredagen tvättade jag, råkade komma lite försent (eller efterföljande boende för tidigt) ner till tvättstugan två ggr, ops, men allt blev rent OCH vikt! Det hör till ovanligheterna. Min vana trogen sköt jag sedan upp dammsugningen så pass länge att vi blev lite sena till kvällens parmiddag (ja du läste rätt, vi går på parmiddag minst 3 ggr per år). Kvällen blev väldigt lyckad iaf, fick visserligen spö i När&Fjärran men alla stannade så länge att alla var jättetrötta, flummiga och fnissiga.

Upp okristligt tidigt (halv 9) på lördagen för en heldag med familjen, väldigt mysigt men ack vad jag behöver min eremittid ibland. Kom hem någorlunda sent men jag stannade iaf uppe för att se på Horton hears a Who. Jag skrattade mig halvt fördärvad ett antal ggr, rekommenderas!

Söndagsmorgonen spenderades i kyrkan (Omg tänker ni nu, CrazyCatLady i kyrkan! Men jag var faktist där, och inte led jag särskilt mycket heller (bara lite när prästen talade)) tittandes på systerdottern som uppträdde med en kristen musikal. Nej inte Jesus Christ Superstar... Utan Daniel i Lejongropen. Ett gäng småtjejer, 10-14 kanske, som sjöng och uppträdde, riktigt duktiga var dom. När det var dags för systerdotterns solosång hade hennes sångkamrater fått sitt fnissanfall (det var bara ett faktist) men hon sjöng igenom det, duktigt!

Resten av söndagen spenderades med att sambon bytte till vinterdäck och jag tittade på tv hemma hos hans familj. Fniss. Bra arbetsfördelning där! Fick fram nyheten om min ändrade kost till dom också, lite frågor och förvåning som hos alla men inget mer än så. Att få fram det till min egen familj tycks vara värst.
Såg på Horton en gång till för sambon ville se den också, han hade vaknat av att höra mig skratta under lördagsnatten. Jag skrattade lika mycket på samma ställen andra gången...

Gårdagen spenderades med att må totalt jävla pyton, enough said.


Exakt ett sånt här inlägg som jag lovade mig att aldrig göra...

Äger...
(x) Mascara över 100 kr
(x) En plattång
(x) En locktång
( ) Designparfym
( ) Foundation över 200 kr
(x) Ögonfransböjare
(x) Olika borttagningsmedel
(x) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
( ) Läppglans över 100 kr
( ) Hårinpackning
(x) Bodybutter
(x) Bodylotion
( ) Parfym över 300 kr

Summa = 8

Du ...
( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder foundation varje dag
(x) Använder mascara varje dag
(x) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
(x) Använder bodylotion varje dag
( ) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
(x) Tränar på gym (Inte nu men snart igen)
( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 4

Du har...
(x) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning
( ) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
(x) Tagit hål i öronen

Summa = 3

Totalt: 15

0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.

Vits

Killen var på krogen och träffade på en riktigt het donna. Efter några drinkar vräkte killen ur sig:
-Vad kan en sån böna ha under kjolen då?
-En tvättmasking, viskade hon sensuellt i hans öra.
Killen följde med henne hem och "tvättade". Nästa helg var de båda tillbaka på krogen och killen jazzade fram och frågade om han kunde få låna tvättmaskinen igen.
-Nej! Du hade så lite tvätt så du kan lika gärna handtvätta! Blev svaret.

Tvättstuga

Av någon bra anledning hade jag bokat tvättstugan till 9 idag. Tokig som jag är stannade jag sedan uppe till halv 3 och fick sova i runda slängar 6 timmar... Nu när jag borde behöva sätta igång med städningen känner jag mest för att slänga mig i sängen igen.

Jag hade sällskap i tvättstugan, killen som hade tiden före mig stod och vek sin tvätt. Och han vek den verkligen, snyggt och prydligt! Jag insåg att jag tyckte det var attraktivt. Sen att killen hade långt hår och såg cool ut gjorde ju inte saken sämre. Själv iklädd mjukiskläder och nyvaknat ansikte försökte jag gömma mig bakom alla lakan, jag lyckades riktigt bra. Så istället för att skämmas för mig själv fick jag skämmas över de vita underlakana som inte direkt var vita längre. Gör jag något fel eller blir vita underlakan missfärgade där man sover? Eller inte missfärgade utan mer avsaknad av vitt.

Efter att återigen har  missat att hämta tvätten innan nästa bokning får jag nu ta och speedstäda litegranna!

Gåta

Vad kallar man en trädhuggare med ett annat ord?

Humor!

Oh sånt här gillar jag!

FELIX kondomer: Gör det goda godare


FROSTIES kondomer: De väcker tigern i dig


GEVAILIA kondomer: När du får oväntat besök


NOKIA kondomer: Connecting people


OLW kondomer: För att du älskar det goda


CARLSHAMNS kondomer: Gott, gotti, gott gott


McDONALDS kondomer: Livet har sina goda stunder

LIBERO kondomer: Det känns tryggt

LÄTTA kondomer: Om du har bestämt dig


VICKS kondomer: Extra starka, extra friska


STATOIL kondomer: Det du behöver när du behöver det


PEDIGREE PAL kondomer: Rekomenderad av ledande uppfödare, köttiga bitar
rakt igenom


GINSANA kondomer: Orka mer


GB-GLASS kondomer: Jag och min Magnum


LOREAL kondomer: För det är jag värd


GORE TEX kondomer: Guarantied to keep you dry


DELIKATESS YOGGI kondomer: Nya smarriga smaker i ny fin förpackning


ERICSSON kondomer: It's all about communication


MICROSOFT kondomer: Where do you want to go today


ALGRENS-BILAR kondomer: Det enda sättet att stoppa dom är i munnen


PRINGLES kondomer: Once you pop, you can't stop


BLÅ-BAND kondomer: Smaskens till sista slicken


WHISKAS kondomer: Om kissen själv får välja


Crazy

Nu är det kört, nu har jag blivit galen på riktigt.

Var inne i badrummet och gjorde rent i kattlådorna, tvättade därefter händerna och stod och funderade intensivt på Magnus Betnér  och när jag vänder mig om för att gå ut ur badrummet upptäcker jag att jag tagit ur linserna. Helt utan anledning, tanke eller medvetenhet! Skrämmande!

Teater

Plötsligt har en kulturell lust att gå på teater infunnit sig hos mig.  Jag tänker att det nog borde finnas många bra föreställningar och varför inte passa på att gå på dom när dom passerar våran stad.

I första hand tänker jag på Ronny, Conny, Jonny, Sonny & Donny. Verkar vara en föreställning som berör mina intresseområden och jag är seriös i att gå på den. Dessutom till mina stora glädje: "Ronny, Conny, Jonny, Sonny & Donny: Vuxna 180 kr, grupp och pensionär 140, ungdom och arbetslös 100 kr"
Woop woop! Nu ska jag bara klura ut hur jag bevisar att jag är arbetslös!

Om det inte vore för att jag antagligen skulle känna mig hemskt gammal så skulle jag vilja gå på Totalnormal. Men den spelas ju för allmänheten och är fri entré så varför inte, kan säkert få med mig min väninna E också!

Och Arsenik och gamla spetsar har fått utmärkt kritik i lokaltidningen så jag skulle verkligen vilja testa en humoristisk teaterföreställning.


Nu är frågan om jag vill gå för att jag kommer tycka om det eller om det är en bild jag har fått av att jag borde bli mer kulturell och det blir man genom att gå på teater...

Musik

En mycket god vän till mig har fått mig hooked på en ny sorts musik. På band jag aldrig hört talas om och ett sätt att lyssna på musik jag inte haft förut.

Låt oss börja med Volbeat...

Och sen lite Hardcore Superstar...

Och avsluta med Billy Talent


Congratulations Mr.President

Äntligen!

Det ska bli spännande att se vad Barack Obama kan hitta på med Amerika. Han kan ju knappast göra det sämre än Bush. Jag följde faktist valvakan fram till 2 tiden, zappade hej vilt mellan de tre kanalerna och så Navvy CIS för att jämna ut seriositeten, men sedan sa mitt förnuft åt mig att gå å lägga mig. Jag föredrog Filip och Fredriks Racer till Vita Huset, bevisar väl bara vilken populistisk politikerintresserad människa jag är. Sen var ju faktist Dalarnas Göran Greider där och framlade åsikter tillsammans med Barbro Hedvall, som han skrivit Stil&Politik tillsammans med. Lite smånationalistiskt blev jag ju stolt så klart.

Det märktes att dom inte hade lika stor budget som SVT och TV4. Följde en av SVTs dokumentärer, från Bill till Barack, och den uppskattade jag men utöver det såg SVTs valvaka lite blekare ut än TV4s även om jag inte ska säga något för ärligt talat såg jag mest på Navy CIS utöver Racet till Vita Huset.


Homosexualitet

Meh!

Jag satt och såg på ett mycket intressant debattprogram huruvida bögen har fastnat i kvinnofällan och så somnar jag ifrån de sista minutrarna... Nu var ju de tre debattörerna på samma sida så det var mindre debatt och mer framläggande av åsikter som inte var lika men ändå inte olika. Men ändock nog så intressant.


Ju mer jag lyssnade desto mer kände jag att det nog kunde stämma. Som en vän till mig nyligen konstaterade så finns det även mellan olika män en hierarki (inget förvånande där kan nog alla som gått i skolan förstå) och därmed borde det även finnas en hierarki för olika bögar. Den manliga bögen står nog ändå ett snäpp högre än den fjolliga bögen i vårat patriarkala samhälle där urtypen för manlighet hyllas högst. Frågan är om detta påklistrande av hierarki inom bögvärlden leder till hierarkin eller om det är tack vare att bögar ursprungligen kommer från mansvärlden som hierarkin finns. För nog finns den väl? Eller?


Så som jag uppfattar det går nog hierarkin så här:
Den Manliga Mannen
Den Metrosexuella Mannen (aka den manliga bögen)
De Manliga Töntarna/Mesarna/Non-hunks
Den Starka Feminina Kvinnan med både barn och karriär
Den Feminina Kvinnan med barn
Den Heterosexuella Feministen
Den Homosexuella Feministen
De Kvinnliga Töntarna/Mesarna/Non-babes
De Kvinnliga Homosexuella Töntarna/Mesarna/Non-babes


Märk väl att det är inte jag som rangordnar olika stereotyper på detta sätt utan min, något nyvakna, idé om hur samhället skulle rangordna olika människor från olika grupper. Vad som menas med samhället kan ju förstås tvistas om i oändlighet och Wikipedia har för kvällen svikit mig med en formulering!


I våras var jag på besök i Göteborg och fick där en kort miniglimt ur flatvärlden. Min vän och alla hon umgicks med var flator, plötsligt var jag (som tämligen normativ heterosexuell ung kvinna) i minoritet och det var inte så att någon påtalade eller uttalade sig negativt om det men ändock, jag kände av det! Och om en öppensinnad människa kan känna av minoritetskänslan vad gör det då inte mot en som inte är vare sig öppen eller fri. Min gissning är rädsla och en viss aggressivitet, eller iaf alienering, sker. För någon som är van vid att alltid vara i majoritet skapar minoritetskänslan en känsla av osäkerhet, ensamhet och övergivenhet.


Och jag har fortfarande transvärlden kvar att bekanta mig med och skapa mig åsikter om!Inlägget skrev kl 02.00 i natt men publiceringstjänsten svek mig då...


Angående barn....jag avskyr och föraktar dom.

Jag förstår meningen med barn men jag kan omöjligt förstå dom.

För den delen är jag inte helt övertygad om att mänskligheten behöver fortsätta.

Men barn....jag fattar att dom är helt nya till världen och behöver fråga och fråga och fråga. Och det är ju iofs tur att dom är så totalt korkade för annars skulle dom ju bryta ihop över vetskapen om hur mycket det är att lära sig.


Crazy Cat Lady på vinterpromenad

Idag fick jag och Hankatten sällskap på promenaden av sambon, mysigt :)
Hankatten uppvisade brist på intelligens idag, snodde runt träd både en och två varv.
Annars lekte han i snön, rusade uppför träd och nerför igen med sån fart att jag inte hann med. Väldigt roligt var det:)
Sen kom det två osnutna skitungar och skrämde slag på honom med pulkor. Otroligt nog sökte han min närhet och blev otroligt gossugen så vi gick in.


RSS 2.0