tripp trapp trull

Och råttan på katten och katten på hunden.

Kanadensisk julkaka

Jag hackade hasselnötter, valnötter, russing, dadlar och cocktailbär och blandade det med mjöl, bakpulver, socker och ägg.

Sen bredde jag ut det i en mindre långpanna:
och stoppade i ugnen på 150grader i 1 timme.

Ut kom en kaka, kladdig, varm och faktiskt riktigt god!

Så kan ni sluta oroa er för att dö i "nya influensan".

http://www.smittskyddsinstitutet.se/nyainfluensan/overvakning-och-analys/avlidna-i-den-nya-influensan-i-sverige/

Hunden och Kattens dagbok


70 små kakor lågo uppo plåten

Kakor kakor, 69 stycken varma, hallondoftande syltkakor har det nyligen producerats.
68 kakor med varm hallonsylt och varm glasyr, smälter underbart i munnen. En riktig jäkla matorgasm! Jag får passa sambon bara så ingen av de 67 kakorna försvinner in i hans mun. Har du tur Shva så finns det fortfarande kvar några av de 66 kakorna lagomt tills du kommer hit!


65 kakor, over and out.

Ur led är tiden

Igår gick jag och lade mig lagomt tills tidningsbudet kom med morgontidningen och idag vaknade jag lagomt tills brevbäraren kom med posten. Positivt är ju att jag sov i säkert 10 timmar i alla fall!

Jag gjorde likadant natten före också med skillnaden att jag drog mig upp ur sängen efter bara 5 timmars sömn. Ibland gör jag såna här galna saker, vänder helt och hållet på dygnet. Eftersom jag lägger en värdering i det här sättet att spendera sina dagar på som inte är helt positiv så skapar jag lite stress åt mig själv. Så ikväll gäller nytt försök att komma i säng vid midnatt. Ska bli spännande att se hur det slutar.

Grejen är ju den att det är inte särskilt svårt för mig att vara vaken så pass länge, jag blir inte trött så fort eftersom jag nästan aldrig gör av med den energi jag har under en dag och sitter jag vid datorn är det väldigt lätt att tänka jag-ska-bara och så går ännu en timme. I WoW, på youtube, läsa bloggar, chatta med kompisar. Ibland händer det så klart att jag somnar framför datorn, när det händer brukar kompisarna godmodigt reta mig när jag kommer upp nästa dag.

Första luckan i kalendern öppnad!

Jag älskar chokladkalendrar. Inte bara för att jag får en chokladbit per dag utan för att det gör mig glad, påminner mig om hur mycket man brukade räkna ner och hålla koll när man var liten och längtade desperat efter julen. Jag älskar julen även i vuxen (nåja) ålder men plötsligt har jag blivit medveten om hur mycket som ligger bakom, både i tid och jobb men även omrörandet av familjehemligheter.

RSS 2.0